OPTUŽBE U KONGRESU PROTIV TRAMPOVOG SAVETNIKA: Stiven Benon optužen za nepoštovanje parlamenta

D. D. S.

20. 10. 2021. u 12:31

BIVŠI glavni strateg nekadašnjeg predsednik SAD Donalda Trampa na meti je optužbi Kongresa SAD. Odbor Predstavničkog doma Kongresa, koji istražuje upad u Kapitol 6. januara, za šta se sumnjiče Trampove pristalice, jednoglasno je podržao optužbe protiv Benona za nepoštovanje Kongresa. Benon je prvo pozvan da svedoči, ali je to odbio.

ОПТУЖБЕ У КОНГРЕСУ ПРОТИВ ТРАМПОВОГ САВЕТНИКА: Стивен Бенон оптужен за непоштовање парламента

Foto: Foks Njuz TV Printskrin

Odbor je to u svojoj odluci ocenio kao šokantno. Tramp je, inače, u ponedeljak tužio kongresnu komisiju, tvrdeći da su njeni članovi nelegalno tražili podatke iz Bele kuće.

Odluka Odbora sada otvara put da se ceo Predstavnički dom izjasni o Benonovom slučaju, a zatim se prosleđuje Ministarstvu pravde, koje će odlučiti da li da podigne optužnicu. Glasanje u Predstavničkom domu zakazano je za sutra. Ako bude osuđen, Benon bi mogao da se suoči sa novčanom i zatvorskom kaznom do godinu dana, prenosi britanski Bi-Bi-Si. U izveštaju je Odbor već izneo tvrdnje da je Benon dao izjave koje ukazuju da je unapred znao za "ekstremne događaje" 6. januara, kada je bilo planirano da Kongres potvrdi demokratu Džozefa Bajdena za pobednika na predsedničkim izborima.

Takođe je navedeno na koje je sve načine Benon učestvovao u događajima uoči pobune, uključujući izveštaje da je podsticao Trampa da se fokusira na 6. januar, dan potvrde elektorskih glasova, te komentare od 5. januara da će sledećeg dana "nastati potpuni haos."

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)