OGRANIČAVAJU IZVOZ VAKCINA? EU bi mogla da produži restrikcije do kraja 2021.

Tanjug

30. 09. 2021. u 00:53

EVROPSKA unija će proširiti mehanizam za kontrolu, a moguće i produžiti ograničenja za izvoz vakcina protiv kovida 19 do kraja 2021. godine, što je duže od trenutnog roka koji je preciziran za kraj septembra, potvrdio je Rojtersu neimenovani zvaničnik Unije.

ОГРАНИЧАВАЈУ ИЗВОЗ ВАКЦИНА? ЕУ би могла да продужи рестрикције до краја 2021.

Foto: Tanjug

Evropska komisija saopštila je ranije ove nedelje da će predložiti takvo produženje, ali u prvom trenutku nisu sve vlade to podržale, jer kampanje vakcinacija u EU brzo napreduju i više nema prekidanja u snabdevanju kao u prvoj polovini godine.

Ipak, neizvesnost oko potrebe da se obezbede dodatne doze, kako se pojavljuju nove varijante korona virusa, uverila je sve vlade da je potrebno da zadrže određenu kontrolu nad izvozom, saopštio je agenciji zvaničnik koji nije želeo da mu se otkrije identitet.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju