LUKAŠENKO: Pojavljuju se novi rizici na zapadu Savezne države

Novosti onlajn

12. 09. 2021. u 12:56

PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da su se pojavili novi rizici i pretnje na zapadu Savezne države i zaoštrila situacija na granicama zemalja Organizacije ugovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB).

ЛУКАШЕНКО: Појављују се нови ризици на западу Савезне државе

Foto: EPA/ilustracija

- Završena je prva faza zajedničkih vežbi ‘Zapad 2021’. Ovo je jedan od najvažnijih događaja obuke oružanih snaga koji se sprovodi u kontekstu hibridne agresije Zapada na Belorusiju i Rusiju koja ne prestaje. Vidimo nove rizike i izazove na zapadu Savezne države, pogoršanje situacije na granicama država-članica ODKB-a - rekao je Lukašenko na ceremoniji odlikovanja vojnika koji učestvuju u belorusko-ruskim vežbama „Zapad 2021“, prenosi novinska agencija BelTA.

Predsednik je primetio da stvoreno okruženje za obuku omogućava poboljšanje veština u izvođenju zajedničkih borbenih dejstava za odbijanje agresije.

Obraćajući se učesnicima vojnih vežbi, beloruski lider je rekao da su njihova dejstva potvrdila visoku spremnost vojski Rusije i Belorusije za obezbeđivanje suvereniteta i nezavisnosti dveju država.

Praktična faza belorusko-ruskih strateških vojnih vežbi „Zapad 2021“ održava se od 10. do 16. septembra na devet poligona Rusije i pet poligona Belorusije.

Bonus video:

POD OKRILJEM NOĆI: Azerbejdžan i Jermenija počeli razmenu zarobljenika

 

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)