TO SU NAŠI PRIJATELJI PO ORUŽJU: Lavrov povukao crvenu liniju - rekao šta je prioritet Rusije

Novosti online

01. 09. 2021. u 10:55

MOSKVA smatra pozitivnim signalom izjavu američkog predsednika Džozefa Bajdena da je vreme da se prekine sa mešanjem u poslove drugih država, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov tokom posete univerzitetu MGIMO u Moskvi.

ТО СУ НАШИ ПРИЈАТЕЉИ ПО ОРУЖЈУ: Лавров повукао црвену линију - рекао шта је приоритет Русије

Foto: AP Photo/Sergei Chuzavkov/Jutjub/Rumoaohepta7

- Trenutak koji su istakli i predsednik SAD Bajden i predsednik Francuske Makron vrlo je interesantan. Oni su praktično u dva dana saopštili da je vreme da se prestane sa mešanjem u unutrašnje stvari drugih država sa ciljem da im se nametne demokratija zapadnog tipa - rekao je Lavrov.

- Pozdravljamo takve izjave. Odavno pozivamo da se izvuku pouke iz avantura u koje su naše zapadne kolege poslednjih decenija ulazile - naveo je ministar.

Ako je Bajdenova izjava, kako je naveo, tačna, "nadamo se da će na našoj planeti biti malo mirnije".

Po njegovim rečima, nakon odlaska Amerikanaca i NATO-a iz Avganistana, za Rusiju je najvažnije da obezbedi granice svojih saveznika.

- Države Centralne Azije su naši prijatelji po oružju, a pod dva, od toga direktno zavisi bezbednost južnog oboda Rusije - rekao je Lavrov.

Što se tiče odnosa zapadnih država prema Rusiji, ruski ministar je naglasio da se sa Rusijom ne može razgovarati sa pozicije "učitelja" i da Moskva želi da gradi samo ravnopravne odnose sa drugim državama.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: ŠOKANTAN SNIMAK: Avganistanac stoji na spoljašnjem delu američkog aviona i snima evakuaciju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024