"CIVILIZOVALI" STE AVGANISTAN, REZULTAT - TRAGEDIJA: Putin žestoko o američkom geopolitičkom debaklu

Novosti online

01. 09. 2021. u 10:09

SJEDINJENE Američke Države su 20 godina pokušavale da uvedu svoje standarde u Avganistanu, a rezultat su samo tragedije i gubici, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

ЦИВИЛИЗОВАЛИ СТЕ АВГАНИСТАН, РЕЗУЛТАТ - ТРАГЕДИЈА: Путин жестоко о америчком геополитичком дебаклу

Foto: Sergei Savostyanov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/Senior Airman Taylor Crul/U.S. Air Force via AP

- Dvadeset godina je američka vojska bila prisutna na toj teritoriji i dvadeset godina su pokušavali, može se reći, bez uvrede, da "civilizuju ljude" koji žive tamo, da uvedu svoje norme i životne standarde u najširem smislu te reči, između ostalog i u političku organizaciju društva. Rezultat su samo tragedije, gubici i za one koji su to činili – Sjedinjene Američke Države, i još više za ljude koji žive na teritoriji Avganistana. Rezultat je nula, ako ne i negativan - rekao je ruski predsednik u Vladivostoku.

Putin je istakao da se mora shvatiti da se ništa ne može nametnuti spolja.

- Situacija mora sazreti. A ako neko želi da ona sazreva brže, kvalitetnije, treba da pomogne ljudima… Da, to se može i treba činiti, ali na civilizovan način: pažljivo, održavajući pozitivne tendencije, ne žureći, strpljivo - istakao je Putin, dodajući da je praktično nemoguće postići nešto pozitivno bez skupa tih faktora.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: U VOJNOM AVIONU SA PANCIROM: Britanski student snimio kako se evakuiše iz Kabula

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)