OŠTRA PORUKA RUSKOG DIPLOMATE: Ako Ukrajina ne želi tranzit gasa - Rusija može i bez nje

Novosti onlajn

24. 08. 2021. u 09:17

AKO Ukrajina ne želi tranzit ruskog gasa, Rusija će se snaći i bez nje, ali o tome još nema govora, izjavio je direktor odeljenja za ekonomsku saradnju ruskog Ministarstva spoljnih poslova Dmitrij Biričevski.

ОШТРА ПОРУКА РУСКОГ ДИПЛОМАТЕ: Ако Украјина не жели транзит гаса - Русија може и без ње

Arhiva

- Moći ćemo da ispunjavamo sve svoje obaveze (o isporukama gasa u Evropu), ali to ne znači da odustajemo od tranzita kroz Ukrajinu. Ako Ukrajina ne želi da propušta naš gas preko svoje teritorije, u šta sumnjam, onda verovatno možemo i bez nje. Ali, koliko ja znam, o tome još nema govora - rekao je diplomata.

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je prošle nedelje da je Rusija spremna da vrši tranzit gasa preko Ukrajine posle 2024. godine, a da će obim i vremenski okviri ugovora zavisiti od potreba Evropske unije.

Ranije je direktor „Gasproma“ Aleksej Miler izjavio da je ova kompanija spremna da nastavi tranzit gasa kroz Ukrajinu posle 2024. godine, polazeći od ekonomske izvodljivosti i tehničkog stanja ukrajinskog gasnog transportnog sistema. On je dodao da „Gasprom“ smatra da je učešće nemačkih partnera u takvom poslu potpuno opravdano.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)