ROBOTI BRANE TENKOVE: Rusija razvija novi robotizovani PVO sistem

Novosti onlajn

16. 08. 2021. u 20:05

RUSIJA razmatra mogućnost pravljenja novog robotizovanog sistema za odbranu oklopnih vozila i tenkova u pokretu, a u pitanju je modifikacija kompleksa „Uran-9“.

РОБОТИ БРАНЕ ТЕНКОВЕ: Русија развија нови роботизовани ПВО систем

Foto MO Rusije

Kao glavno naoružanje mogle bi biti iskorišćene rakete „Igla-S“ ili „Vrba“, rekao je za Sputnjik neimenovani izvor iz ruskog odbrambenog sektora.

Glavne mete ovog robotizovanog sistema bile bi letelice koje se kreću na malim i srednjim visinama.

Inače, prvi put o ovom kompleksu mediji su pisali još početkom 2019. godine kada je saopšteno da je ruska vojska dobila robotizovani sistem „Uran 9“, namenjen za izviđanje, direktnu vatrenu podršku vojsci, kao i uništavanje neprijateljskih oklopnih vozila i druge vojne opreme.

Inače, „Uran 9“ je daljinski upravljano gusenično vozilo koje spada u kategoriju terenskih borbenih bespilotnih vozila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)