ŽURKA BARAKA OBAME PODIGLA BURU U AMERICI: Pobuna na društvenim mrežama zbog snimka koji je objavila poznata pevačica (VIDEO)

Novosti online

08. 08. 2021. u 19:34

BIVŠI američki predsednik Barak Obama snimljen je kako pleše bez maske na svojoj masovnoj proslavi 60. rođendana.

ЖУРКА БАРАКА ОБАМЕ ПОДИГЛА БУРУ У АМЕРИЦИ: Побуна на друштвеним мрежама због снимка који је објавила позната певачица (ВИДЕО)

Foto: AP

Video je postavila soul pevačica Erika Badu, koja je nastupila na događaju sa svojim bendom. Video prikazuje slavljenika kako đuska na sceni, a zatim grli ženu.

Događaj je izazvao kritike republikanskih poslanika, kao i običnih ljudi na internetu, koji su optužili bivšeg predsednika da nije poštovao bezbednosna pravila o korona virusu u vreme kada u Sjedinjenim Državama raste broj zaraženih. Prema američkim centrima za kontrolu i prevenciju bolesti, prosečan broj novzaraženih u poslednjih sedam dana iznosi oko 100.000.


Bračni par Obama navodno je nameravao da „smanji događaj“, pozivajući samo porodicu i bliske prijatelje, ali prema američkim medijima događaju je prisustvovalo stotine gostiju, među kojim asu bili glumci, reditelji, muzičari, TV voditelji i političari.

Prema američkim medijima, 44. predsednik SAD prvobitno je planirao da ugosti oko 500 gostiju koje bi opsluživalo 200 zaposlenih, ali je odlučio da smanji broj zbog širenja delta soja kovida 19, za koji se kaže da je više prenosiv, uzrokuje teške slučajeve i „otporan“ je na vakcine.

Jedan korisnik društvenih mreža našalio se napisavši da se čini da je pandemija završena i da se život može vratiti u normalu nakon što je video kako se bivši predsednik i njegovi gosti zabavljaju bez maski. Drugi su bili manje suzdržani i nazvali su ga licemerom, a neki su se žalili zbog dvostrukih standarda u američkom društvu.




(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

AMERIKA DAJE RAFU ZA MANJI UDAR NA IRAN? Netanijahu navodno promenio plan kontraudara na Teheran posle razgovora sa Bajdenom