KINESKI MEDIJI ODUŠEVLJENI PUTINOM: NJegove reči su "šokirale" zapadnu vojnu zajednicu

Novosti online

04. 07. 2021. u 20:19

ZAPADNO vojno društvo bilo je šokirano rečima ruskog predsednika Vladimira Putina o mogućem napadu na NATO brodove u Crnom moru, piše kineski list "Sana".

КИНЕСКИ МЕДИЈИ ОДУШЕВЉЕНИ ПУТИНОМ: Његове речи су шокирале западну војну заједницу

Foto AP

To je ruski lider izneo tokom "direktne linije" 30. juna, kada je komentarisao incident sa britanskim razaračem "Defender".

- Čak i da smo potopili taj brod, svet se ne bi našao na pragu svetskog rata - rekao je Putin na konferenciji.

On je dodao da su oni koji su smislili provokaciju dobro znali da u otvorenom ratu ne bi pobedili.

Ova fraza je na Zapadu izazvala veliki odjek, navodi se u tekstu.

- Neočekivana Putinova fraza je šokirala zapadnu vojnu zajednicu - naglašeno je u članku.

Po mišljenju kineskog analitičara, Putin je time dao na znanje da namerava čvrsto da brani interese Rusije. SAD i njihovi saveznici nisu očekivali takvu otvorenost od ruskog predsednika.

Podsetimo, ranije je predstavnik NATO-a u Rusiji Hari Tabah je saopštio ukrajinskim medijima da, nakon "Defendera" u Crno more je plovio američki ratni brod, ali nakon provokacije koju je izazvao britanski razarač, on se okrenuo nazad.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PAŽLJIVO PRATIMO SITUACIJU IAEA: Nema štete na iranskim nuklearnim lokacijama