AMERIKANCI O RUSKIM PODMORNICAMA: One su "nevidljive" i predstavljaju „đavolski problem“ za Zapad

Tanjug

12. 06. 2021. u 23:52

RUSKE „nevidljive“ podmornice predstavljaju opasnost i „đavolski problem“ za Zapad, smatra komentator „Forbsa“ Loren Tompson.

АМЕРИКАНЦИ О РУСКИМ ПОДМОРНИЦАМА: Оне су невидљиве и представљају „ђаволски проблем“ за Запад

"Omsk" izazvao strahopoštovanje / Foto MO

Prema njegovom mišljenju, Sjedinjene Američke Države mogu predložiti Evropi „jeftin način“ da se zaštite od podmornica Ratne mornarice Rusije.

-Ne samo da Bela kuća sada ima mogućnost da ojača NATO, nego i da unapredi nacionalnu industriju... Čini se da za to nisu potrebna čak ni nova sredstva iz federalnog budžeta, ističe Tompson.

On objašnjava da trenutno u Evropi ne postoji savremena oprema za otkrivanje podmornica. Kako se navodi, EU koristi zastarele avione, dok su Sjedinjene Američke Države u stanju da opreme saveznike patrolnim protivpodmorničkim avionima P-8 „Posejdon“. Ta odluka će pomoći u borbi da „ruskom pretnjom“, a takođe će smanjiti opterećenje na Ratnu mornaricu SAD i obezbediće Amerikancima hiljade radnih mesta, smatra američki novinar.

On ističe da će kupovina američkih aviona biti „odlična mogućnost“ za administraciju predsednika SAD Džoa Bajdena kako da učvrsti liderstvo Vašingtona, tako i da „jeftino“ reši nekoliko strateških zadataka istovremeno.

Iz SAD i niza evropskih zemalja redovno se čuju izjave o ruskoj pretnji. Kako je rekao šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, na Zapadu su odlično svesni toga da Moskva ne planira da napada bilo koga, ali koriste taj izgovor da rasporede više snaga u blizini ruskih granica.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)