BRAZIL DOBIJA JOŠ JEDNU GIGANTSKU STATUU: Spomenik Hrista Zaštitnika biće visok 37 metara (FOTO)

Novosti onlajn

27. 05. 2021. u 22:22

BRAZIL će dobiti još jednu gigantsku statuu Isusa Hrista, koja će biti pet metara viša od poznatog spomenika Hrista Spasitelja u Rio de Žaneiru.

БРАЗИЛ ДОБИЈА ЈОШ ЈЕДНУ ГИГАНТСКУ СТАТУУ: Споменик Христа Заштитника биће висок 37 метара (ФОТО)

Foto: Pixabay

Brazilski grad Ensantando objavio je projekat za izgradnju betonskog spomenika Isusa Hrista, visokog 37 metara, na platformi visokoj šest metara.

Ideja da ovaj mali grad podigne spomenik Hrista Zaštitnika pojavila se posle posete poznatog sveštenika Žoaoa Grancota.

​Rafael Fontana, član koordinacione grupe zadužene za podizanje spomenika, kaže da spomenik neće biti finansiran iz budžeta, dodajući da je plac na kom će on biti, inače najviša tačka u gradu, donacija tri porodice, dok se ostali radovi finansiraju dobrovoljnim prilozima.

On se nada da će spomenik privući turiste u ovo mesto i da će ih biti bar 5.000 nedeljno.

Prema planu, spomenik će u svojoj unutrašnjosti imati lift, koji će voditi posetioce do vidikovca koji će se nalaziti u visini Isusovog srca.

Autor spomenika je vajar Markus Moura, koji je ranije radio gigantske skulpture Hrista, Device Marije, Pelea… On je rekao kako se nada da će statua Hrista ujediniti sve hrišćane, ma kojoj konfesiji da pripadaju.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

AMERIKA DAJE RAFU ZA MANJI UDAR NA IRAN? Netanijahu navodno promenio plan kontraudara na Teheran posle razgovora sa Bajdenom