SKANDALOZNA PORUKA MILANOVIĆA: Osudio govor mržnje, pa napao Pupovca i Plenkovića

Novosti online

02. 05. 2021. u 15:41

HRVATSKI predsednik Zoran Milanović nakon incidenta u Borovu osudio je ponašanje policije koja je dozvolila grupi mladića da uzvikuje ”Ubij Srbina”.

СКАНДАЛОЗНА ПОРУКА МИЛАНОВИЋА: Осудио говор мржње, па напао Пуповца и Пленковића

Foto: Printscreen

- Grupa muškaraca danas je u Borovu poticala na nasilje koristeći gnusan govor mržnje protiv naših sugrađana Srba. To je sramota i za svaku osudu. Ali video sam da im je tamo, mirnim auto-mimohodom asistirala i policija, policija kojom upravljaju skupa Plenković i Pupovac. Što je tamo radila policija, ako nije preventivno štitila red i zakon - reagovao je Milanović.

- Još će biti da sam ja kriv što Plenkovićeva i Pupovčeva policija u Borovu nije radila svoj posao danas. Kao što ga nije radila kada je sa groblja u Borovu trebalo maknuti mauzolej neplivaču Šoškočaninu. Da, meni smeta, kao što bi mi smetao spomenik Maksu Luburiću. A nekome odgovora da taj spomenik bude tamo i provocira. I da se ništa ne čini.

Iz hrvatske policije poručuju da je privedeno desetak osoba i da im je utvrđen identitet. Ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović pozvao je da policija odradi svoj deo posla, a reagovao je i Milorad Pupovac i pozvao institucije da sprečavaju slične incidente. ”Kome treba sijanje mržnje dok danas zvone zvona na pravoslavnim hramovima. Zgrožen sam ovim porukama i oštro ih osuđujem”, kaže potpredsednik hrvatske vlade Boris Milošević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!