UMRO BELI KONJ: Vremešnom dileru (79) naglo pozlilo dan nakon što je prebačen u Remetinec

Novosti online

18. 02. 2021. u 14:24

NAKON što je prošlog ponedeljka novozagrebačka policija uhapsila Stjepana Pavletića zbog posedovanja i preprodaje kokaina, a velikogorički sudija mu na predlog tužilaštva u sredu odredio jednomesečni pritvor, 79-godišnji vremešni diler nadimka Beli Konj, juče je preminuo u KBC Rebro.

УМРО БЕЛИ КОЊ: Времешном дилеру (79) нагло позлило дан након што је пребачен у Реметинец

Foto arhiva

Dan nakon prebacivanja u remetinečku ćeliju, Pavletiću je naglo pozlilo pa je vozilom Hitne prevezen u zagrebački KBC. Stanje mu se iz dana u dan pogoršavalo.

Sa Pavletićevom smrću biće obustavljena i četiri postupka zbog droge koja se trenutno vode protiv njega na zagrebačkim sudovima, a Pavletićev advokat Milko Križanović ostao je zatečen smrću svoga klijenta.

- Mogu potvrditi da sam sinoć primio vest o smrti. Zvali su me iz zatvorskog suda. Iskreno, ostao sam zatečen smrću svoga branjenika jer ništa nije ukazivalo na takav ishod i zaista mi je žao. Informacije koje sam dobio su da je zbog krvarenja hospitalizovan još prošle sedmice i da je od tada bio na respiratoru – otkrio je za Jutarnji Pavletićev advokat Milko Križanović.

Pavletić je bio više puta hapšen, a poslednji put je to bilo prošlog ponedeljka kada je na vratima svoga stana policajcima predao pet paketića kokaina. Nakon toga u pretresu je pronađeno još stotinak grama iste droge, a kriicu je odbacio tvrdivši da je tek manji deo za njegove lične potrebe, dok mu je ostatak podmetnula devojka koja je koristila njegov stan dok njega nije bilo.

Prošle godine u intervjuu za Jutarnji list nakon pretposlednjeg hapšenj zbog 7,3 grama kokaina, Pavletić je rekao da ne podnosi nerad te da mu je cilj, ako ga uhapse i s 96 godina, da to onda bude za Ginisa. Pritom je uveravao da je dilovanje iza njega, a inače slovi za jednog od najstarijih dilera u Hrvatskoj. Iza sebe ima pet brakova u četiri države, kao i hapšenje u tri.

Novac je inicijalno zarađivao, kako je otkrio, kockanjem, varanjem i krađama, nakon čega se upustio u svet droge. Inače, bio je uhvaćen i u leto 2013. kad je policija u njegovoj garaži pronašla 203 grama kokaina u vrednosti 100.000 kuna, a zbog čega je odrobijao tri godine zatvora. Dok je pre 13 godina od njega zaplenjen kilogram i po kokaina.

(Jutarnji)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja