KARDINAL Vinko Puljić uporedio je BiH sa Evropskom unijom i rekao da ako BiH ne može da opstane u svojoj različitosti i ravnopravnosti onda neće ni EU.

Komentari (3)

prellee

24.12.2020. 13:47

Da, katolička crkva a pogotovo Kardinal Puljić snose odgovornsot za današnji položaj Hrvata u BiH i njihovo negiranje kao konstitutivnog naroda. Trebao je davno prije reči šta treba Hrvatima u BiH.

zoran

24.12.2020. 14:03

Dok vi svi razmisljate i govorie o stvaranju drzave bih, a nista niste poduzeli da ona u stvarnosti funkcionise.Jedna generacioja mladih ljudi, je izginula, preseljevana da bi se stvorili kantoni u kojima nacionalisti mogu da vladaju. Nista od toga ni oni nisu postigli. Postavite si pitanje zasto mlada generacija odlazi i odlazit ce dalje, smo ce onda ostati migranti koji i tako traze neku siogurnost koju ni oni ne vide u BIH, te na sve nacine i oni bjetze iz takve drzave.

Sukria

24.12.2020. 15:05

Farsa o "gradanskoj" BiH je jedan vid borbe muslimana Bosnjaka koji u ogromnoj vecini nisu definisani odnosno neizjasnjavaju se kao "gradani" vec "Bosnjaci"..Sustina "jedan covjek jedan glas" je upravo u preglasavanju i obespravljivanju pre svega Srpskog Naroda..To je citav smisao borbe za "gradansku BiH" ..