RUSIJA ZAVRNULA GAS: Nakon diplomatskog skandala Komšića i DŽaferovića, BiH u opasnosti da ostane bez važnog energenta

Novosti online

16. 12. 2020. u 16:57

RUSKI "Gasprom" obavestio je danas Upravu BH Gasa da je smanjio isporuku gasa BiH za 50 posto, piše Avaz.

РУСИЈА ЗАВРНУЛА ГАС: Након дипломатског скандала Комшића и Џаферовића, БиХ у опасности да остане без важног енергента

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Prema dokumentima koji su objavili mediji u Federaciji, jutros je potvrđena količina koja je tražena, da bi u 15.39 stiglo potvrđena manja količina za 50 posto.

Prema nezvaničnim informacijama Avaza, BiH preti opasnost da ostane bez ovog energenta.

Informacija o tome da je BiH smanjena isporuka plina potvrđena je i iz "BH Gasa". U ovoj firmi traže hitan sastanak s premijerom Fadilom Novalićem.

Podsećamo, članovi Predsedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i Željko Komšić odbili su preključe sastanak sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejom Lavrovim koji se nalazi u poseti BiH. Komšić je rekao da je ta odluka teško doneta i sa žaljenjem konstatovao da Lavrov, koji predstavlja Rusiju, ne poštuje državu BiH i njene institucije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (37)