ZAPLENJENE CIGARETE U BiH: Akcizna roba bila sakrivena po kombiju (FOTO)

V.Mitrić

05. 11. 2020. u 13:46

SLUŽBENICI Uprave za indirektno oporezivanje su prilikom kontrole teretnog vozila na putu Sarajevo – Konjic privremeno su oduzeli 3.918 paklica cigareta koje nisu bile obeležene akciznim markicama UIO.

ЗАПЛЕЊЕНЕ ЦИГАРЕТЕ У БиХ: Акцизна роба била сакривена по комбију (ФОТО)

Foto: V. Mitrić

Akcizna roba, čija se tržišna vrednost procenjuje na 20.550 KM, i ovaj put je bila sakrivena u posebno preuređenim delovima kombija, rekao nam je Ratko Kovačević, portparol UIO BIH.

Foto: V. Mitrić

Kao i pre nekoliko dana, službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja UIO iz regionalnog centra Sarajevo, otkrili su identičan način krijumčarenja cigareta koje su bile namenjene “crnom tržištu” u Bosni i Hercegovini. U teretnom m vozilu bile su urađene posebne pregrade koje su služile za krijumčarenje akcizne robe bez markica. Aktivnosti na terenu dprovedene su prema instrukcijama Tužilaštva BiH i Suda BiH.

Foto: V. Mitrić

I ova zaplijena rezultat je akcije “Stop švercu” koju je pokrenula Uprava za indirektno oporezivanje a s ciljem sprečavanja nelegalnog prometa duvana, duvanskih prerađevina, te bilo kakvog oblika nezakonite trgovine i utaje indirektnih poreza.

Foto: V. Mitrić

Protiv onih kod kojih je pronađena i oduzeta akcizna roba,  službenici UIO podneće izveštaj o počinjenom krivičnom delu Tužilaštvu BiH zbog postojanja sumnje da je počinjeno krivično delo nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024