HRVATSKI MUP NEGIRA OPTUŽBE O NASILJU NAD MIGRANTIMA: "Nikada ne pišu o humanosti policajaca, koliko ljudi su spasili"

Tanjug

21. 10. 2020. u 14:14 >> 14:19

HRVATSKI MUP odbacio je danas nove optužbe o nasilju nad migrantima na granici sa BiH.

ХРВАТСКИ МУП НЕГИРА ОПТУЖБЕ О НАСИЉУ НАД МИГРАНТИМА: Никада не пишу о хуманости полицајаца, колико људи су спасили

Foto: EPA

Podsetimo, Britanski Gardijan objavio je, pozivajući se na Dansko veće za izbeglice (DRC), da je hrvatska policija udarala i pljačkala migrante, a spominju i slučaj seksualnog zlostavljanja.

- Ministarstvo unutrašnjih poslova, po iznošenju ovih optužbi, odmah je pokrenulo odgovarajuće provere navoda jer nam je interes i cilj, s jedne strane, da otklonimo svaku sumnju u postupanje hrvatskih policajaca i, s druge strane, da sakcionišemo i uklonimo nepravilnosti, ukoliko je do njih došlo - saopšteno je iz hrvatskog MUP-a.

Prema tvrdnjama migranata, nasilna vraćanja dogodila su se na hrvatskoj teritoriji blizu Velike Kladuše u BiH, tačnije u blizini Šljikovače - šatorskog naselja za oko 700 izbeglica i migranata.

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Bozinović izjavio je da su se i ranija pisanja o navodnoj brutalnosti hrvatske policije prema migrantima pokazala neutemeljenim, pa se nada da će tako biti i sa najnovijim optužbama.

Najnovije pisanje britanskog Gardijana o sili koju hrvatska policija navodno primenjuje prema migrantima, Božinović kaže da nije video.

- I navedeni, a pogotovo konkretni novinar, su puno objavljivali članke u kojima su optuživali hrvatsku policiju za nezakonito delovanje, a nikada, zanimljivo, nisu kazali ništa o tome kako hrvatska policija humano postupa. Koliko je ljudi, trudnica spasila. Ništa o tome - kazao je Božinović novinarima u Jastrebarskom.

Dodao je da su se i ranije optužbe pokazale neutemeljenim, današnje, kaže, nije video, ali je siguran da će hrvatska policija sprovesti sve istražne radnje kako bi se videla i njihova utemeljenost.

- Vidite da se te optužbe ponavljaju koliko god ih mi demantovali - a s druge strane ih istražujemo i zbog MUP-a i Hrvatske - rekao je Božinović, prenela je zagrebačka N1.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna