NEVEROVATAN ULOV NA JADRANU: U mrežu mu se umotao "monstrum" od 500 kilograma, jedva su ga izvukli (VIDEO)

Novosti online

14. 10. 2020. u 17:56

- Pustio sam mrežu u more kao i svaki dan, odjedanput sam osetio da po dnu vuče nešto jako teško. Nisam shvatio šta se događa dok grdosija nije doplivala do broda, bila je ogromna - priča ribar koji je kod Malinske, kod Krka u Hrvatskoj, ulovio velikog bucnja.

НЕВЕРОВАТАН УЛОВ НА ЈАДРАНУ: У мрежу му се умотао монструм од 500 килограма, једва су га извукли (ВИДЕО)

Foto: Facebook

- Od ulova živim i stalno sam na moru, ali ovako nešto... - rekao je Hrvat koji se sat vremena borio s ribom.

Ispostavilo se da je to veliki bucanj. Radi se o vrsti ribe iz reda zrakoperki i najveća je riba košljoriba u svetu. Nalikuje na riblju glavu na koju je nasađen rep. Može da naraste do 3,2 metra i dostigne težinu preko dve tone.

Najčešće živi u okeanima. Ova vrsta nije strogo zaštićena, ali je korisna jer u ekosistemu kontroliše rast populacija meduza.

Ribar je ispričao kako je bucnja hteo u mreži da podigne na krmu, ali nije bilo šanse da ga izvuče, pa je morao da pozove pomoć.

- Morali smo da rasparamo mrežu da ga oslobodimo, s nas trojicom je to trajalo još sat vremena - dodao je.

Nakon teške i velike borbe nekako su uspeli da skinu mrežu s ribe, trebalo joj je nekoliko minuta da dođe k sebi i zatim je otplivala.

Malo se zadržao na rivi i plivao u krug, bio je ošamućen.

Ribari su ga onda štapom lagano pogurali da zaroni.

- Imao je sigurno barem 500 kila, nismo mogli da ga podignemo. Jedva smo ga izvukli iz mreže jer se zapetljao, pogurali smo ga i krenuo je da pliva - rekao je muškarac koji je ribu pustio natrag u more.

(24sata)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)