KRIZNA SITUACIJA U SEVERNOJ MAKEDONIJI: Lekari su umorni, zbog korone napuštaju državne klinike

Tanjug

10. 10. 2020. u 14:59

Ministar zdravlja u Severnoj Makedoniji Venko Filipče upozorio je danas da lekari u toj zemlji, umorni od borbe protiv virusa kovid, napuštaju ili najavljuju da će napustiti Klinički centar, prenosi televizija TV21.

КРИЗНА СИТУАЦИЈА У СЕВЕРНОЈ МАКЕДОНИЈИ: Лекари су уморни, због короне напуштају државне клинике

Foto: EPA

Na pitanje da prokomentariše odlazak pojedinih lekara iz Državne bolnice u Skoplju, Filipče je rekao da je to posledica premorenosti u borbi protiv kovida.

- Umorni od borbe protiv kovida doktore ili napuštaju ili najavljuju da će napustiti državnu kliniku - kazao je Filipče.

On je rekao da odlaze i medicinske sestre i da su one koje su najavile odlazak iz državnih klinika potvrdile da idu na privatne klinike.

Makedonski ministar je rekao da će ta mesta popuniti, ali zabrinutost ostaje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)