KRVAVI SUKOB MIGRANATA U BIHAĆU Dve osobe ubijene, 18 povređenih

Tanjug

01. 10. 2020. u 08:29

DVE osobe su ubijene, deset je teško povređeno, a osam lakše u sukobu veće grupe migranata u blizini naselja u Bihaću u Žegaru.

КРВАВИ СУКОБ МИГРАНАТА У БИХАЋУ Две особе убијене, 18 повређених

Foto D.Pozderović

Kako je dodao, sukob se desio tačno iza Kantonalne bolnice u Bihaću na Žegarskom polju gde zapravo migranti imaju "divlje" šatorsko naselje koji im je prelazni put do Plješevice prema Hrvatskoj.

-Odmah po dojavi naše policijske patrole izašle su na mesto događaja i u tom trenutku je zatečeno između 70 i 80 migranata koji su iznosili i povređene. Radi se o sukobu grupe migranata iz Avganisatana i Pakistana. Svi povređeni i mrtvi su državljani Pakistana, identitet još nije poznat, tek ćemo raditi na utvrđivanju. U konsultaciji s tužiocem potvrđeno je da se radi o krivičnom delu ubistvo-kazao je Šiljdedić.

Šiljdedić je saopštio da će policija raditi na uviđaju, ali da istragu dodatno otežava pretpostavka da su migranti koji su učestvovali u sukobu verovatno pobegli u šumu koja je u blizini.

-Sada bi najverovatnije trebalo da pretražimo taj teren i vršimo potragu kako bismo ih sve pronašli. Mesto na kojem su se sukobili, nije naseljeno, reč je o livadi, ali je u neposrednoj blizini naseljenog područja i bolnice tako da su građani bili uznemireni i u potencijalnoj opasnosti. U sukobu su korišteni noževi i tupi predmeti-rekao je Šiljdedić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)