VELIKA AKCIJA UIO BIH: „Padali“ od Tuzle do Pelagića

V.Mitrić

28. 09. 2020. u 18:53

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje na području regionalnog centra Tuzla u nekoliko odvojenih akcija oduzeli su veću količinu rezanog duvana i cigareta bez akciznih markica, kao i druge robe ukupne tržišne vrednosti 152.000 KM, rekao nam je Ratko Kovačević, portparol UIO BIH.

ВЕЛИКА АКЦИЈА УИО БИХ:  „Падали“ од Тузле до Пелагића

Foto privatna arhiva

U samo mjesec i po dana kampanje „Stop švercu“ na otvorenu liniju Uprave za indirektno oprezivanje stiglo je 182 poziva. Za informaciju i poređenje, u celoj prošloj .godini na otvorenu liniju UIO stiglo je 223 poziva.

U okviru operativne akcije „Virdžinija“ koja je usmerena na sprečavanje krijumčarenja i nedozvoljene trgovine duvanom i duvanskim prerađevinama, na području opštine Pelagićevo, službenici UIO su u putničkom motornom vozilu, pronašli i privremeno oduzeli veću količinu sitno rezanog duvana bez posedovanja zakonom propisane dokumentacije.

Na osnovu instrukcije dežurnog tužioca Tužilaštva BiH i naredbe Suda, i pretres en je  automobil u kom je bilo  387,5 kilograma sitno rezanog duvana.

-U dve odvojene akcije koje su sproveli  službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja RC Tuzla, kod  devet koje nsu kontrolisane pronađena je i privremeno oduzeta veća količina duvana i cigareta. Ukupna količina privremeno oduzetog duvana iznosila je 116 kilograma i privremeno je oduzeto 3.768 paklica cigareta –kaže Kovačević.

-Službenici lica Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja RC Tuzla, na području Brčko Distrika BiH pronašla su veću količinu robe stranog porekla za koju odgovorno lice u pravnom licu nije posedovalo zakonom propisanu dokumentaciju. Privremeno je oduzeto 625 pari patika, 7.500 zaštitnih maski i 100 pari gaća.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!