FUNKCIONERI U BiH: Desetine VIP ličnosti pod policijskom zaštitom

Tanjug

17. 08. 2020. u 09:14

Desetine VIP ličnosti iz BiH, uglavnom iz političkog života, imaju policijsku zaštitu.

ФУНКЦИОНЕРИ У БиХ: Десетине ВИП личности под полицијском заштитом

Foto: V.Dančić

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzima mere posebnog obezbeđenja prema 12 ličnosti u skladu sa Uredbom o određivanju ličnosti i objekata koji se posebno obezbeđuju, a među zaštićenima su Željka Cvijanović, Milorad Dodik, Nedeljko Čubrilović, Radovan Višković, Dragan Lukač, prenosi portal Nezavisne.

U Federalnoj upravi policije BiH, po mestu stanovanja, obezbeđuju pet političkih ličnosti.

Direkcija za koordinaciju policijskih tela BiH obezbeđuje članove Predsedništva BiH, ali i predsedavajućeg Saveta ministra BiH Zorana Tegeltiju.

Direkcija, pritom, obezbeđuje i ministre u Savetu ministara BiH, kao i predsedavajućeg i zamenike domova Parlamentarne skupštine BiH, među kojima su Nikola Špirić, Bakir Izetbegović, Dragan Čović, Borjana Krišto i Denis Zvizdić.

Radislav Jovičić, nekadašnji ministar unutrašnjih poslova Srpske, ističe da je greška u sistemu u BiH to što političari nemaju osećaj za ljude koji se bave njihovim ličnim obezbeđenjem, nego oni, kako kaže, pokušavaju da se mešaju u taj profesionalni deo, odnosno da određuju na koji način će se taj posao raditi.

"Oni koji rade posao štićenja VIP ličnosti su non-stop pod pritiskom, pod stresom, stalno su u maksimalnoj koncentraciji i moraju obraćati pažnju na svaki detalj koji bi mogao izazvati opasnost po ličnost koju štiti", rekao je Jovičić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)