LIDERI Srba u Hrvatskoj još nisu doneli odluku da li će biti prisutni u Kninu, na obeležavanju godišnjice "Oluje" u režiji Zagreba.

Komentari (14)

Mile

30.07.2020. 08:20

@Somborac - Razumeš li da se to pitanje niti ne postavlja kad Merkelova ide u Moskvu da posle Parade oda počast ubijenima? Može li to tvoj mozak da shavti i razume?

Raso

30.07.2020. 09:20

@Mile - По којем критеријуму је Вама господине иста позиција Срба из Хрватске који су ту живели стотинама и хиљадама година, од времена када од Хрватске није били ни помена па протерани и Немаца који су освајали туђе просторе па поражени и враћени кући? Да ли је могиће да Ви те ствари изједначавате?

Jovana

30.07.2020. 10:01

@Mile - Kad Merkelova ide u Moskvu, to onda koljač ide da se izvini žrtvi. Međutim, ovde je obrnuto, ovde se žrtva tera da se izvini koljaču, što je bila ubijana i proterivana. Izgleda da si Milence neke lončiće pomešao i to dobrano...

Nikola

30.07.2020. 08:31

Они то и хоће! Ако би било ко од припадника нашег народа био тамо,то би им дало легимитет за злочине.Фактички би признали да олуја није злочин већ акција.Да није етничко чишћење,него ослободилачка борба против деце и жена са старином! Усташе тужити и за ово али пре свега за геноцид који су једино они починили на територији бивше СФРЈ

Boki

30.07.2020. 08:50

Srbima nije mesto tamo(na proslavi Oluje)mada se bojim da će Srbi u Hrvatskoj sve manje biti Srbi a sve više hrvatski Srbi tj sve više će podleći pritiscima i unijaćenju i pokatoličavanju.

Sasa

30.07.2020. 08:53

Samo razmisljanje o odlasku je IZDAJA glasaca za njih pod jedan, pod dva znam ko je pupavac i kolika je ljiga od coveka, taj bi mater prodao za licni interes bukvalno. Tako da me od njega ne cudi apsolutno nista, ali zato oni koji glasaju za njih treba jednom da ga pljunu i vise nikad ne glasaju.

Miki Zg

30.07.2020. 09:19

U Hr. svakog 5. 8. je praznik ,državno slavlje ,pobjeda nad građanima Hr. srpske nacionalnosti .od 1995. god .Što bi tamo u Kninu Srbi trebali da slave ,protjerivanje ili zločinačka ubistva ,spaljivanje gradova ,sela ( 250 000 protjeranih ,2000 ubijenih ) ,viševjekovnih svojih ognjišta .?Govori se o nekom genocidu u Srebrenici ,a što je bila Oluja ,Bljesak ?

Komandant 1001

30.07.2020. 09:27

Nemoj ti Miloševiću mene stavljati u "tvoju" zajednicu. Odeš li u Knin pljunuo si na žrtve naše "zajednice" Ti si Plenkovićev privatni "srbin" ( pudlica na lancu)

Iznogud

30.07.2020. 15:26

Licno mislim da u proslavi nijedan pravoverni hriscanin ne bi trebao ucestvovati,to je bio progon pravovernog hriscanskog zivlja ili genocid u reziji eu sad I NATO pakta protiv srba...

JOVAN GRKINIĆ

31.07.2020. 09:24

Jedno je otići na odavanje pijeteta nevinim žrtvama bilo gdje pa tako i u Grubore, a posve drugo na proslavu obljetnice VR akcije koja je dovela do egzodusa čitavog naroda iz njihovih vjekovnih domova i ratnih zločina i genocida kakav je počinjen u Gruborima, Varivodama …. Naime, svaka žrtva zaslužuje pijetet i tu, u pravilu, nema nimalo moralne dvojbe niti posebnog moralnog iskušenja za onog koji iskazuje pijetet odnosno sućut. Međutim, prisustvovati obilježavanju VR akcije koja je dovela do egzodusa tvog vlastitog naroda iz njihovih domova i ratnih zločina i genocida prema pripadnicima tvog naroda zahtjeva posebnu moralnu pripremu i razriješenje moralne dileme oko toga, usprkos činjenici da se to čini radi ostvarenja pomirbe srpskog i hrvatskog naroda i da to prisustvo kao takvo može biti doista povijesni čin kojim se takvi odnosi unapređuju …. Utoliko skidam kapu i klanjam se žrtvi Borisa Miloševića koju čini za svoj narod jer smatram da je njegova žrtva doista povijesna i prevelika, jer ja osobno nikad to ne bih bio u stanju napraviti i nositi se, pri tom, sa ogromnom količinom samoprezira sa kojom dalje ne bih mogao živjeti….