STOP NASILJU I MRŽNJI: Održan protest u Vukovaru zbog napada huligana na dečake (FOTO/ VIDEO)

Tanjug

13. 01. 2024. u 16:03

U Vukovaru je danas, nedelju dana pošto je grupa mladića pretukla nekoliko maloletnika, održan protest protiv nasilja sa kojeg je zatraženo hitno pritvaranje svih napadača i izricanje maksimalnih zatvorskih kazni za okrivljene.

СТОП НАСИЉУ И МРЖЊИ: Одржан протест у Вуковару због напада хулигана на дечаке (ФОТО/ ВИДЕО)

Foto: Tanjug/Hina

Okupljeni na Trgu ispred gradske uprave, zatražili su i češće policijske patrole u Vukovaru, kao i da policijski službenici u svim srednjim školama u gradu objasne učenicima koja je kazna za huligane i huliganstvo.

Mirni protest protiv nasilja inicirali su roditelji i porodice pretučenih maloletnika, koje je u centru Vukovara u večernjim satima prošle subote napala grupa starijih mladića, nanevši nekima i teške telesne povrede, zbog kojih su hospitalizovani u bolnici.

Petnaestogodišnjaci su napadnuti dok su šetali preko mosta, a motiv napada zvanično i dalje nije poznat. Policija je nakon napada započela istragu i do sada uhapsila pet napadača, kojima je određen istražni zatvor.

Na mostu na kojem se dogodio napad postavljeni su plakati sa porukama "Stop nasilju, stop mržnji. Vukovar je naš grad" i "Stop nasilju u Vukovaru! Vukovar nije grad slučaj!". Jedna od učesnica protesta rekla je da su dvojica pretučenih dečaka zadobila frakture lobanje i da jedan od njih ima krvarenje u glavi.

Trećem pretučenom dečaku je povređena vilica, četvrti ima hematome po celom telu, a petom je polomljeno rebro. Roditelji su u 2024. gledali krv svoje dece na mostu u centru Vukovara", rekla je učesnica protesta.

- Neka su deca završila u Kliničkom bolničkom centru Osijek, a svi su pregledani u vukovarskoj bolnici - pročitano je tokom protestnog skupa.

Okupljeni su apelovali da se u javnosti predstavljaju roditelji pretučene dece. Prema rečima jednog od učesnika, najveća odgovornost za ono što se, kako je rečeno, nije dogodilo prvi put u Vukovaru, je na sistemu i političarima

- Te večeri nisu istukli samo decu. Istukli su i nas roditelje. Istukli su Vukovar. Te večeri pale su sve maske - rečeno je uz poruku kako je mirni skup - "glas razuma i emocija, glas povređenih, pretučenih, glas različitih nacionalnosti".

- Ovo je glas nas, roditelja, koji ne damo nikome da nam određuje s kim će se deca družiti, gde će izlaziti. Nitko na nas ne sme ruku staviti da bi nas povredio - rečeno je, uz poruku da Vukovarci više neće ćutati i dopuštati da ih iko tuče.

Protest je trajao oko pola sata i završen je mirno, a na skupu su viđeni i neki političari, iako su ih organizatori protesta ranije zamolili da ne dolaze.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!