PLENKOVIĆ NE ŠTEDI HRVATSKOG PREDSEDNIKA: U NATO krugovima bruji da Milanović hoće da zameni Stoltenberga

Novosti online

12. 01. 2024. u 18:47

HRVATSKI premijer Andrej Plenković odgovorio je predsedniku države Zoranu Milanoviću na današnju opasku da je pikirao mesto predsednika Evropskog saveta Šarla Mišela i poručio da je čuo da "bruje NATO krugovi" da Milanović želi da bude generalni sekretar Alijanse i da želi da nasledi Jensa Stoltenberga.

ПЛЕНКОВИЋ НЕ ШТЕДИ ХРВАТСКОГ ПРЕДСЕДНИКА: У НАТО круговима бруји да Милановић хоће да замени Столтенберга

Foto Tanjug

Plenković je novinarima u Đakovu rekao da je njegov plan da pobedi na parlamentarnim, evropskim i predsedničkim izborima, koji je u Hrvatskoj biti održani ove godine.

Dodao je da opozicija već osam godina priča o tome da on želi da ide u Brisel.

- To govori da se bave tračevima. Ja se s njim ne družim, on se hrani nekim tračevima, i osim njega to nigde nisam čuo, ni u jednom evropskom mediju. Oni i ovi iz Mosta samo gledaju kako da nas se reše... - rekao je Plenković.

On je kazao da misli da je Milanović jako opterećen čovek, te da je, kako je naveo, "prepametan da bi ovako nešto rekao slučajno".

Predsedniku je zamerio što je za ministra Damira Habijana rekao da je gej, ali je primetio da ga zbog toga niko neće prozivati, kao što bi prozivali njega da je učinio isto.

- Milanović je očito zavšio plandovanje od mesec dana i sada će 'malo pljuckat' po onima koji su radili i izgovarati stvari na koje će se smejati leva politička scena. Da je obrnuto to bi sada pljuštalo od naslova, pisalo bi se u Briselu. Većina vam je ljudi skroz kul i normalna i oni će to tako videti - naveo je Plenković, preneli su hrvatski mediji.

BONUS VIDEO: OVE IZJAVE VUČIĆA SU CENZURISALI HRVATSKI MEDIJI - Smetala im dva odgovora predsednika Srbije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)