PRIZOR KOJI JE POTRESAO REGION: Šta je Komisija utvrdila prilikom nadzora bolnice u kojoj su dve starice ležale u istom krevetu?

Novosti online

25. 04. 2023. u 22:39

KOMISIJA za unutrašnji nadzor Opšte bolnice "Dr Ivo Pedišić" u Sisku utvrdila je da smeštaj pacijentkinja na isti ležaj nije uticao na njihovo zdravstveno stanje, saopšteno je iz bolnice.

ПРИЗОР КОЈИ ЈЕ ПОТРЕСАО РЕГИОН: Шта је Комисија утврдила приликом надзора болнице у којој су две старице лежале у истом кревету?

Pritnsrkin Fejsbuk/HITNA UŽIVO 194

Komisija koju čini osam članova utvrdila je da su obe pacijentkinje koje su u bolnicu dovezene sanitetskim prevozom u razmaku od jednog minuta u petak, 14. aprila 2023. godine, na isti ležaj stavljene na maksimalno 15 minuta dok nije dovezena još jedna postelja s drugog odeljenja. Nažalost, jedna od tih pacijentkinja preminula je od posledica dugotrajne bolesti dva dana nakon prijema u bolnicu, u nedelju, 16. aprila 2023, navode iz bolnice.

Članovi Komisije za unutrašnji nadzor zaključuju da zbog posledica potresa i rekonstrukcije zgrada u OB Sisak postoji ozbiljan manjak od ukupno 118 postelja, koji će potrajati do potpune rekonstrukcije bolničkog kompleksa.

"Nije rutinski postupak, radi se o preopterećenosti odeljenja"

Uz to, donesen je zaključak kako smeštaj dve pacijentkinje u jednu bolničku postelju, od strane osoblja OHBP-a, nije rutinski postupak pri radu, ali je zbog preopterećenosti odeljenja 14. aprila bio kratkotrajno primenjen radi osiguravanja pacijenata od dodatnih rizika i do dovoženja drugog ležaja.

Nadalje, dodatno je zaključeno da postupak kratkotrajnog smeštaja pacijentkinja u istu postelju nikako nije uticao na njihovo zdravstveno stanje niti je uslovljavao odlaganje postupaka dijagnostike i lečenja.

- U ime svih kolega i medicinskog osoblja Opšte bolnice "Dr Ivo Pedišić" Sisak još se jednom najdublje izvinjavam pacijentkinjama i njihovim porodicama zbog navedenog incidenta. Garantujem da će ceo kolektiv bolnice na osnovu nalaza ovog nadzora preduzeti sve potrebne mere kako bi se prevenirale slične situacije u budućnosti. U narednim danima donećemo seriju odluka o unapređenjima bezbednosti i kvaliteta osiguranja za naše pacijente. Promene će se odnositi na OHBP, ali i druge delove bolnice koji neposredno brinu za najkompleksnije pacijente - izjavio je direktor Tomislav Dujmenović.

(Telegraf.rs)

BONUS VIDEO: ZAPALIO SE AUTOBUS PUN ĐAKA - maturanata Ekonomske škole u Nišu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!