ZORAN MILANOVIĆ O UŽASU NA BANIJI: Boli me što je Republika Srpska obnovila više kuća nego hrvatska država

Novosti online

30. 12. 2022. u 17:32

PREDSEDNIK Hrvatske Zoran Milanović izjavio je smatra da je vlada te zemlje odgovorna zbog toga što nisu obnovljene kuće posle zemljotresa na Baniji.

ЗОРАН МИЛАНОВИЋ О УЖАСУ НА БАНИЈИ: Боли ме што је Република Српска обновила више кућа него хрватска држава

Foto: EPA/FILIP SINGER

- Osećam da posle dve godine strpljenja i prećutne ili direktne podrške Vladi, koju bih dao svima na tom zahtevnom projektu, da kažem nešto. I sam sam bio premijer i bavio se takvim problemima, možda ne tako velikim, ali poznajem tehniku. Ukoliko postoji volja, a novca je mnogo više nego ranije, posao se može obaviti. Oštećeno je više od 30.000 objekata, izgrađeno šest zamjenskih kuća. Ispostavilo se da ništa nije urađeno. To me malo plaši. Dobili smo novac od EU i treba ga potrošiti dok ima. I dalje smo najlošiji po realizaciji ugovorenih sredstava, to više nije trend, već trenutno stanje. Za ovo ne mogu nikoga da smatram odgovornim osim Vlade, koja ima krpu i makaze. Boli me što je Republika Srpska obnovila više kuća nego hrvatska država - rekao je Milanović, pa dodao:

Na pitanje da li je neko iz Vlade trebalo da bude na Baniji i da li bi on, kao predsednik, trebalo češće da govori o tome, Milanović je odgovorio.

- Da li je to moj posao? Pitali ste me zašto niko iz Vlade nije otišao? Ne znam. Išao sam i tamo gdee su mi zviždali. Mislio sam da će se renoviranje rešiti za godinu dana i da će se onda vlast opravdano hvaliti time. To se nije desilo, ovo je epska nekompetentnost ili nemar - zaključio je Zoran Milanović.

BONUS VIDEO: Prenos moštiju Tumanskih svetaca

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ALBANCI NAPALI SRPSKE NAVIJAČE! Počeli tuču na EURO 2024, ali kada se čulo Juriiiš! - nisu se proveli dobro (VIDEO)