HRVATSKA SE OBRUKALA: Gradonačelnica Petrinje pozvala narod da sam obnavlja svoje kuće

Novosti online

28. 12. 2022. u 19:37

POVODOM druge godišnjice zemljotresa na Baniji gradonačelnica Petrinje, HDZ-ova Magdalena Komes, poslala je otvoreno pismo u kojem je priznala kako nije zadovoljna obnovom.

ХРВАТСКА СЕ ОБРУКАЛА: Градоначелница Петриње позвала народ да сам обнавља своје куће

Foto: Tanjug/AP Photo

Komes je prvo zahvalila svima na pomoći i istakla da nedovoljno brza obnova nije pitanje politike. Pozvala je ljude da krenu putem "samoobnove".

- Želim da pošaljem poruku optimizma. Na sastancima niko ne štedi reči, ali uglavnom se ide s predlozima, od same kritike nema pomaka. Zašto to napominjem, zato što želim da istaknem kako su svi svesni činjenice da obnova ide sporo. Pitanje je šta učiniti. Koristim zato ovu priliku i molim sve sugrađane da krenu putem samoobnove, pri čemu treba koristiti mogućnost opcije s avansom - napisala je, između ostalog, gradonačelnica Petrinje.

Podsetimo prvi razoran zemljotres na petrinjskom području zabeležen je 28. decembra 2020. godine magnitude pet po Rihteru u 6,28 sati.

Najjači potres koji je pogodio Petrinju, Glinu i Sisak dogodio se 29. decembra u 12.19 sati magnitude 6.2 po Rihteru, s epicentrom pet kilometara jugozapadno od Petrinje na dubini od 11,5 kilometara.

Svojevremeno su kružile vesti o stotinama hiljada evra pomoći EU Hrvatskoj zbog poplava, ali na kraju su ljudi ostali prepušteni sami sebi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)