HRVATI SU VEĆ U UKRAJINI I POZIVAJU NA RAT: Tvrde da se ovo neće završiti samo na Ukrajini (VIDEO)

Novosti online

27. 02. 2022. u 19:01 >> 11:08

NEONACISTI iz velikog broja zemalja već se bore na strani Ukrajinaca, a veliki broj dobrovoljaca stigao je iz Hrvatske, odakle prete da ih stiže još i da se ovo neće završiti samo na Ukrajini.

ХРВАТИ СУ ВЕЋ У УКРАЈИНИ И ПОЗИВАЈУ НА РАТ: Тврде да се ово неће завршити само на Украјини (ВИДЕО)

Ukrajinci imaju novo oružje, Foto AP

Za sve strance koji se uključe u rat, formirana je posebna jedinica boraca.

RTL saznaje da je grupa hrvatskih dobrovoljaca već otišla na ratište – jedan od njih se ovoj stanici javio videom.

Podsetimo, već pet dana traje oslobodilačka akcije ruske vojske u Ukrajini kako se granatiranje Donjecke i Luganske Narodne Republike nastavilo i nakon Putinovog potpisivanja nezavisnosti.

S druge strane nastavlja da rizikuje živote civila, dajući puške kako tek punoletnim građanima, tako i onim u svojim poznim godinama.

Na poziv Zelenskog odazvali se i Hrvati

Zelenski poziva i dobrovljce širom sveta, a ne jedan od tih su se odazvali i iz našeg regiona.

- Drugi Hrvatski vojnici su već u Ukrajini, to je važna napomena. Jučer je prvi transport vojnika otišao za Ukrajinu, danas dolaze još dvije ekipe – jedna iz Splita, druga iz Zadra, treća čak iz Osijeka, poručio je u videu.

Foto: Printscreen

- Mi se nalazimo na ukrajinskoj granici s Mađarskom. Idemo na front da se pridružimo ukrajinskom narodu i našim Hrvatima. Znamo da će ovaj rat teško stati samo na Ukrajini - izjavio je jedan od njih.

 

Neonacisti iz velikog broja zemalja već se bore na strani Ukrajinaca, među kojima ima i Rusa čije su organizacije kao ekstremističke zabranjene od strane Putina.

Najpoznatija je Ruska neonacistička borbena grupa "Viktor Larionov", koja je u Kijevu a čiji su pripadnici u Rusiji optuženi za ubistva građana Rusije kavkaskog i azijatskog porekla, te su gonjeni od strane sudova, zaštitu našli među ukrajinskim neonacistima.

Ništa novo za Hrvate

Odlazak dobrovoljaca na istočno ratištie nije ništa novo u hrvatskoj istoriji. U poslednjih nekoliko ratova koji su se vodili na istoku Evrope Hrvati su uvek učestvovali. I to na strani koja se bori protiv Rusa. Kako su se Hrvati borili u Ukrajini za vremr NDH pročitajte KLIKOM OVDE!

BONUS VIDEO - KRIZA KOJA BRINE CEO SVET: Da li će narasle tenzije oko Ukrajine eksplodirati u rat?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!