SKANDALOZNA IZJAVA ZORANA MILANOVIĆA: Porodica Zec dobila odštetu, šta još treba?

Tanjug

07. 12. 2021. u 17:35

HRVATSKI predsednik Zoran Milanović je komentarisao komemoraciju povodom ubistva srpske porodice Zec u Zagrebu pre 30 godina i rekao da je ostatak porodice pozvan u vladu, dobili su odštetu i upitao šta još treba.

СКАНДАЛОЗНА ИЗЈАВА ЗОРАНА МИЛАНОВИЋА: Породица Зец добила одштету, шта још треба?

Predsednik i premijer Hrvatske

Na pitanje treba li neko iz državnog vrha da dođe na komemoraciju, Milanović je odgovorio pitanjem "treba li neko da dođe u Hrvatsku Dubicu, gde se bez pompe obeležavaju stradanja sedamdeset ljudi koji su smaknuti", preneli su hrvatski mediji.

Rekao je da nema ništa protiv da jedna ulica u Zagrebu dobije naziv po Aleksandri Zec.

Ubistvo porodice Zec, oca, majke i 12-godišnje ćerke jedno je od najsramnijih poglavlja novije hrvatske istorije, a počiniteljis u bili pripadnici specijalnih policijskih jedinica, koji su oslobođeni zbog proceduralne greške. Bratu i sestri Aleksandre Zec, koji su preživeli sakriveni u kući je 30. aprila 2004. isplaćena jednokratna novčana podrška.

U noći 7. decembra 1991, na zagrebačkoj Trešnjevci, tačnije u Poljaničkoj ulici na kućnom broju 22, pripadnici Merčepove jedinice upali su u dom zagrebačke porodice Zec. Otac je ubijen u kući, a Aleksandra i majka su odvedene na Adolfovac na Sljemenu, gde su takođe likvidirane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)