KRISTIJAN ŠMIT VATROGASAC: Komšić i DŽaferović ga pozvali da gasi požare

Novosti online

16. 08. 2021. u 17:30

OKRNjENO Predsedništvo BiH je na upravo održanoj vanrednoj sednici pozvalo lažnog visokog predstavnika Kristijana Šmita, da se uključi u rešavanje situacije u vezi sa gašenjem požara u BiH.

КРИСТИЈАН ШМИТ ВАТРОГАСАЦ: Комшић и Џаферовић га позвали да гаси пожаре

Foto OHR

Željko Komšić, predsedavajući Predsedništva, i Šefik Džaferović, bošnjački član Predsedništva, Šmita su pozvali da iskoristi svoj "autoritet" kako bi se mogle upotrebiti letelice kojima raspolaže BiH, bilo vojne, bilo civilne, te da se, kako je saopšteno, omogući njihov hitan angažman u svim situacijama koje to zahtevaju.

- Predsedništvo BiH primilo je k znanju informaciju Ministarstva bezbednosti BiH o đelovanju kanadera iz Republike Hrvatske na gašenju požara u Širokom Brijegu, na temelju bilateralnog sporazuma između BiH i Republike Hrvatske - naglašeno je.

Predsedništvo, kako je istaknuto, traži od Ministarstva bezbednosti BiH da u budućim situacijama ispita mogućnost angažmana letelica na gašenju požara i pomoći civilnim organima na teritoriju BiH.

- Takođe, od Ministarstva bezbjednosti BiH se traži da nastavi sa ovakvom vrstom prakse, pozivajući se na bilateralne ugovore i sporazume sa susednim državama, te druge dostupne međunarodne mehanizme i da hitno reaguje, u slučaju bilo kakve dojave, u gašenju požara na teritoriju BiH - naglašeno je u toj instituciji.

Sednici nije prisustvovao Milorad Dodik, srpski član Predsedništva, koji ne priznaje Kristijana Šmita kao visokog predstavnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

PRVENČE MAMINO... Poslednja objava preminule voditeljke Bojane Janković