SMEŠ LI OVAKO U NEMAČKOJ? Kako je jedan domaćin naterao bahate gastarbajtere da vrate smeće koje su bacili u reku Vrbas (VIDEO)

Novosti online

06. 08. 2021. u 21:36

MEŠTANIN iz Raduše u Bosni i Hercegovini okačio je video na društvene mreže u kom se vidi kako tera jedan bračni par iz Nemačke da vrati smeće koje su bacili u reku Vrbas.

СМЕШ ЛИ ОВАКО У НЕМАЧКОЈ? Како је један домаћин натерао бахате гастарбајтере да врате смеће које су бацили у реку Врбас (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Najverovatnije se radi o bračnom paru koji je sa ovih prostora, a koji živi u inostranstvu - popularno zvani "gastarbajteri".

- Ovako se ponaša naša zlatna dijaspora pri povratku u rodni kraj. E, pa nije ti ovo Germany. Ovde mi živimo koji ne damo svoju okolinu, svoje reke, svoju prirodu, obraz, karakter, a vas sram da bude - napisao je na Fejsbuku uz video snimak Mirnes Kamišević.

 Mirnes je sa mosta, kako je rekao, video kako stariji par baca smeće u reku, pa je sišao automobilom do njih, nakon čega je zahtevao da se vrate, pokupe smeće i da ga bace tamo gde mu je mesto,

- Ajd okreni vozilo, i odmah se vrati iste sekunde... Ja ću da te naučim pameti. Evo vraća se... - rekao je Mirnes, koji je potom pratio automobil sa supružnicima do mesta gde su nekoliko trenutka pre toga bacili tri velike kese sa đubretom.

Kada su stigli na mesto gde je smeće bačeno, supružnici su izašli iz automobila i dok je žena otišla da pokupi bačeno smeće, njen suprug je počeo da se izvinjava i da objašnjava kako on to nije hteo, već da je to bila ženina ideja.

- Ona je bacila... Ona je tražila tako... Živimo u Nemačkoj... Ne bacamo tamo.. Ne radimo to tamo.... Ne sme se nigde... - zamuckivao je.

Bračni par je bacio tri vreće smeća u reku, dva su izvadili, ali je jedna nastavila da pluta po površini.


(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (7)