DOGOVOR SLOVENIJE I SRBIJE: Građani će moći slobodno da putuju - dve zemlje će uzajamno priznati zelene sertifikate o vakcinaciji

Tanjug

25. 05. 2021. u 19:42

SLOVENIJA i Srbija su se dogovorile o uzajamnom priznavanju sertifikata o vakcinaciji, tako da će građani dve zemlje moći slobodno da putuju u Srbiju i Sloveniju, izjavio je danas i LJubljani ministar spoljnih poslova Nikola Selaković nakon sastanka sa slovenačkim kolegom Anžejom Logarom.

ДОГОВОР СЛОВЕНИЈЕ И СРБИЈЕ: Грађани ће моћи слободно да путују - две земље ће узајамно признати зелене сертификате о вакцинацији

Foto: Depositphotos

Jedna od tema razgovora Selakovića i Logara bilo je i predstojeće predsedavanje Slovenije Evropskom unijom.

- Slovenija je članica koja na najbolji način razume regionalne prilike i od čijeg predsedavanja očekujemo razumevanje i jaču podršku zemljama regiona na putu ka EU - rekao je Selaković.

Logar je naglasio da Slovenija podržava reforme koje sprovodi Srbija, a koje bi trebalo da omoguće zatvaranje pristupnih poglavlja.

- Slovenija je spremna da pomogne na administrativnom nivou i privrednom diplomatijom. Saradnja među državama Zapadnog Balkana može da bude veoma dobra poruka Evropskoj uniji - istakao je Logar.

Na sastanku je bilo reči o primeni pojedinih delova Sporazuma o sukcesiji, kao i o otvaranju kulturnih centara Slovenije u Beogradu i Srbije u LJubljani.

Pre susreta dvojice ministara, Selaković je razgovarao sa predsednikom Slovenije Borutom Pahorom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)