AUTO-PUT KOJI SVIRA: U srpskom komšiluku otvorena nova saobraćjnica melodija može da se čuje samo ako se vozi 80 na sat (VIDEO)

Novosti online

30. 11. 2022. u 18:53

NOVI muzički auto-put otvoren je u ponedeljak na severoistoku Mađarske u blizini mađarsko-slovačke granice između mesta Felšožolca i Šatoraljaujhelja (Felsőzsolca, Sátoraljaújhely).

АУТО-ПУТ КОЈИ СВИРА: У српском комшилуку отворена нова саобраћјница мелодија може да се чује само ако се вози 80 на сат (ВИДЕО)

Foto Printskrin youtube/Magyar Építők

Auto-put 37 vodi kroz poznatu vinsku regiju Tokaj, a mađarska narodna pesma „Grožđe zri“ (Érik a szőlő) može da se čuje na potezu između mesta Gestelj i Serenč (Gesztely, Szerencs).

Asfalt na putu ima greben, pa trenje između asfalta i guma proizvodi melodiju dok se vozi brzinom od 80 kilometara na čas. Ako se vozi brže ili sporije, melodija će biti nesavršena ili izobličena.

Prvi muzički put u Mađarskoj izgrađen je u južnoj regiji Somogy pre dve godine. Auto-put 67 povezuje Sigervar i Balatonsemeš (Szigetvár, Balatonszemes), a na deonici od petsto metara između gradova Mernjej i Mernjesentmikloš (Mernyej, Mernyeszentmiklós) tokom vožnje ivicom spoljašnje trake brzinom od 80 kilometara na čas, čuje se pesma „A 67-es út“ mađarske rok-grupe „Republika“, prenosi „Hungari tudej“.

sputnikportal.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

SOČNO TELEĆE PEČENJE U RERNI: Po receptu najiskusnijih kuvara - tajna je u brašnu