BIZARNO PUTOVANJE: Potrošio 150 hiljada funti da bi našao najgori javni toalet na svetu (FOTO)

Novosti online

25. 09. 2022. u 00:23

GRAHAM Askei, putopisac i bloger obišao je planetu u potrazi za najlošijim, najgroznijim i najneuslovnijim javnim toaletom. Na to je potrošio čitavo bogatstvo.

БИЗАРНО ПУТОВАЊЕ: Потрошио 150 хиљада фунти да би нашао најгори јавни тоалет на свету (ФОТО)

Foto: Printskrin Tviter

Da imate 150 hiljada funti da potrošite, poslednja stvar koju bi želeli je da obiđete svet tražeći loše javne toalete. To je uradio putopisac i bloger Graham Askei poznat i kao „Kralj porcelana", kada je obišao globus kako bi pronašao najgori toalet na svetu. Kako je naveo, misli da ga je i pronašao u Tadžikistanu.Toalet je nazvan „savršena paklena rupa".To je ustvari samo duboka rupa u zemlji oko 1,5 metara.

Graham je istakao da u Tadžikistanu postoji i realna opasnost od smrtonosnih zmija i neustrašivih pacova koji su se nastanili u obližnjim stenama. Prema Askeiju, toalet u regionu Aini u Tadžikistanu, na zapadnom delu planine Pamir, nedaleko od granice sa Avganistanom, toliko je odvratan da meštani odbijaju da ga koriste osim ako nisu „apsolutno očajni". Graham Askei putopisac i bloger posetio je stotine javnih toaleta na šest svetskih kontinenata pre nego što je proglasio tadžikistanski toalet za najgori na svetu.

Askei je inače penzionisani građevinski inženjer koji je posetio 91 državu prešao oko 300.000 kilometara i potrošio oko 150.000 funti posećujući privatna i javna kupatila širom sveta. Fotografisao je samo spoljašnjost najgorih toaleta koje je posetio da bi poštedeo ljude sadržaja koji „izazivaju povraćanje" i proveo bi „apsolutno minimalno vreme" unutra da bi sprečio mučninu. Slike koje je napravio imale su hiljade pregleda na njegovom blogu Inside Other Places .

Njegovi jedinstveni postovi o udaljenim delovima sveta postali su toliko popularni da je odlučio da 36 najboljih objedini u knjigu. Iako je zamišljena kao delo satire, takođe ima za cilj da istakne zdravstveni rizik koji predstavlja sanitarna higijena koja je daleko ispod svih standarda života.

- Iako će čitaoci smatrati da su ovi jadni javni toaleti smešni, mora se znati da predstavljaju ozbiljan i opasan zdravstveni rizik, koji se može značajno smanjiti podrškom dobrotvornih organizacija - istakao je Graham Askei koji živi u Brajtonu.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a