NIJE NOJ, NEGO NANDU: Neobična ptica u Beogradu – prvo se šetala Knez Mihajlovom, pa završila kod Beton hale (FOTO/VIDEO)

Novosti online

10. 05. 2022. u 19:33

LEPO vreme nije danas na ulice izmamilo samo Beograđane. Oni koji su tokom prepodneva bili u centru, u Ulici kneza Mihaila, imali su ppriliku da ugledaju neobičnu pticu, za koju su mnogi pomislili da je noj.

НИЈЕ НОЈ, НЕГО НАНДУ: Необична птица у Београду – прво се шетала Кнез Михајловом, па завршила код Бетон хале (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Tviter/ @Tomdeer7

Odmah su se usijale drištvene mreže, pojavile su se fotografije uz komentare da noj kako šeta centrom Beograda.

- Neproverena informacija. Pobegao noj iz ZOO zatvora na Dorćolu. Čeka prevoz - napisao je tviteraš u opisu objave na kojoj se vide dve fotografije "noja" na autobuskom stajalištu.

Pojavili su se novi snimci, pa na jednom se vidi čovek koji žeta psa, a za njim ide drugi muškarac koji šeta ogromnu pticu.

Ubrzo su se oglasili i iz Beo ZOO vrta, objasnilia je u pitanju ptica nandu, jako slična noju, ali malo manja i poručili da ta velika ptica nije pobegla iz ZOO vrta i da su kod njih sve ptice na broju.

Inače, nandu je južnoamerička vrta ptice neletačice, a svojim izgledom podsećaju na noja. Nandui su ptice trkačice, imaju veoma duge noge, i najveće su američke ptice, visina koju dostižu ide i do 1,75 metara.

Ostaje enigma kako je nandu ptica završila u Beogradu. A dok se to ne otkrije, neko će da šeta psa, a neko – pticu trkačicu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere