PODRŠKA NIS-a EKOLOŠKIM PROJEKTIMA U OKVIRU PROGRAMA „ZAJEDNICI ZAJEDNO“ Lepši izgled za spomenik kulture, Gimnaziju „Uroš Predić“ u Pančevu

Promo

14. 10. 2022. u 16:07

KAO kompanija koja u kontinuitetu ulaže u poboljšanje ekološke slike Srbije i unapređenje uslova obrazovanja, NIS je u okviru programa „Zajednici zajedno“ i u saradnji sa Gradom Pančevom podržao projekat zamene stolarije u zgradi pančevačke Gimnazije „Uroš Predić“.

ПОДРШКА НИС-а ЕКОЛОШКИМ ПРОЈЕКТИМА У ОКВИРУ ПРОГРАМА „ЗАЈЕДНИЦИ ЗАЈЕДНО“ Лепши изглед за споменик културе, Гимназију „Урош Предић“ у Панчеву

Foto: Promo

Vrednost projekta je više od 5,5 miliona dinara, a zahvaljujući ovim sredstvima je, osim novog savremenog izgleda objekta, omogućeno i unapređenje energetske efikasnosti unutar ove obrazovne ustanove.

U okviru projekta zamenjen je ukupno 41 prozor sa ulične strane zgrade. Na ovaj način, pored toga što je smanjen gubitak toplotne energije, povećana je i bezbednost učenika i zaposlenih u školi koja je osnovana 1863. godine. Radovi na Gimnaziji „Uroš Predić“, koja je jedna od najstarijih prosvetnih institucija u našoj zemlji, izvedeni su pod uslovima koje propisuje Zavod za zaštitu spomenika kulture.

Foto: Promo

Svetozar Eremić iz Rafinerije nafte Pančevo kompanije NIS istakao je značaj saradnje Grada Pančevo i NIS-a u okviru programa „Zajednici zajedno“:

„Realizovali smo vrlo značajan projekat zamene stolarije koji će dati novi kvalitet učenicima i nastavnom kadru i uticati na energetsku efikasnost same zgrade. Kompanija NIS i Pančevo u okviru ovog programa sarađuju duže od jedne decenije i za to vreme smo realizovali 152 društveno-odgovorna projekta čija vrednost je više od 200 miliona dinara. Ovim želimo da unapredimo kvalitet života svih naših sugrađana, kao i onih koji borave u našem gradu. Naš fokus nije samo biznis, koji uspešno razvijamo kroz Rafineriju nafte Pančevo, već i društveno odgovorno poslovanje kroz koje ulažemo u zajednicu i gradimo „Budućnost na delu“ što i jeste slogan naše kompanije“, naveo je Eremić.

Foto: Promo

Svetozar Eremić

Zorica Pomar, direktorka Gimnazije „Uroš Predić“ u Pančevu zahvalila se kompaniji NIS na sredstvima koje je izdvojila za realizaciju značajnog za ovu obrazovnu ustanovu projekta:

„Ova zgrada je počela da se gradi 1863-1864. godine i po dosadašnjim istorijskim dokumentima do kojih smo došli nismo našli podatke da je izvođena ovakva vrsta radova u svim prethodnim godinama postojanja škole. Bitno je da smo realizovali ovaj projekat u domenu zaštite životne sredine, zatim smo ugradnjom prozora povećali energetsku efikasnost škole i time povećali smanjenje gubitka energije, a treće, a ne manje značajno, je da smo povećali bezbednost učenika i zaposlenih, jer je zamenjena stolarija na uličnom delu zgrade“, istakla je Pomar.

Foto: Promo

Zorica Pomar

Dodatna informacija:

Program „Zajednici zajedno“ kompanija NIS kontinuirano sprovodi već 14-tu godinu u saradnji sa 13 gradova i opština širom Srbije. Od 2009. godine do danas u cilju podrške razvoju partnerskih gradova i opština, NIS je uložio blizu 1,5 milijardi dinara za realizaciju preko 1000 projekata koji su doprineli poboljšanju kvaliteta života u lokalnim zajednicama. Do sada je u Grad Pančevo uloženo gotovo 200 miliona dinara i uspešno realizovano više od 150 projekata. Samo tokom prošle godine na teritoriji Pančeva uloženo je 14 miliona dinara za realizaciju četiri projekta u oblasti ekologije i zaštite životne sredine. Osim podrške koju je NIS pružio pančevačkoj gimnaziji, podržani su projekti u još tri osnovne škole u Pančevu koji su doprineli poboljšanju energetske efikasnosti u tim obrazovnim ustanovama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)