NA FTN UPISANO 2.173 BRUCOŠA: Na novosadskom Univerzitetu se polako završava prvi upisni rok

Lj.P.

05. 07. 2024. u 15:05

KAO i godinama unazad, najviše srednjoškolaca je bilo zainteresovano za upis na Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu, a za polaganje prijemnog ispita prijavio se čak 2.661 kandidat.

НА  ФТН УПИСАНО 2.173 БРУЦОША: На новосадском Универзитету се полако завршава први уписни рок

FOTO.Lj.P.

U školskoj 2024/25. godini predviđen je upis 2.684 studenta (1483 na budžet) a u prvom upisnom roku, do sada je popunjeno 2.173  mesta.

Najviše zainteresovanih je bilo za studije iz oblasti elektrotehnike i računarstva, arhitekture, građevinarstva, kao i za interdisciplinarne smerove. Sa Fakulteta tehničkih nauka skreću pažnju kandidatima koji su polagali prijemni ispit na fakultetima iz srodnih oblasti (Mašinski, Elektrotehnički, Fakultet organizacionih nauka) da će u ponedeljak i utorak naredne nedelje , odnosno  8. i 9. jula,  ovaj fakultet  priznavati rezultate prijemnih ispita sa drugih fakulteta, te u odnosu na ostvareni broj bodova, upisivati kandidate na raspoloživa mesta i time zaključiti upis u prvom roku.

Na budžetu je ostalo još 90, na samofinsiranju 421 mesto, najviše na smerovima energetika i procesna tehnika (20 +5) , inženjerstvo zaštite životne sredine (18+45) i energetika, elektronika i telekomunikacije (12+63).

Za one koji ne upišu fakultet u prvom roku, šansa je drugi upisni rok, koji je 5. i 6. septembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKAD JEFTINIJE Otkrijte čari destinacije sa idealnim plažama i sjajnim provodom!