POMOĆ MLADIM ISTRAŽIVAČIMA: Mašinski fakultet osnovao Inovacioni inkubator

B.B.

26. 03. 2024. u 13:43

MAŠINSKI fakultet Univerziteta u Beogradu osnovao je Inovacioni inkubator sa ciljem da mladim inovatorima i istraživačima omogući mentorsku podršku za razvoj njihovih ideja i njihovo pretvaranje u uspešne projekte, uz pružanje potrebnih resursa i odgovarajuće obuke.

ПОМОЋ МЛАДИМ ИСТРАЖИВАЧИМА: Машински факултет основао Иновациони инкубатор

Foto: Ž. Knežević

Prema rečima Branka Miličića, asistenta na Katedri za motorna vozila, osnivanje inkubatora ima za cilj da poveže studente, nastavnike i istraživače na Mašinskom fakultetu sa drugim naučno-istraživačkim institucijama, naučno-tehnološkim parkovima, stručnjacima iz privrede i zainteresovanim kompanijama.

- To će omogućiti stvaranje jednog podsticajnog okruženja za razvoj i promociju preduzetništva, a samim tim i prostor za ekonomsko osnaživanje i razvoj startapa u okviru fakulteta - istakao je Miličić. - Značaj inkubatora ogleda se u podršci kroz mentorstvo, obuke, treninge i radionice na temu razvoja startap ideja, biznis planova, priprema za prijavu na različite programe i pisanje projekata, kao i drugih veština. Ideja je umrežavanje mladih inovatora sa stručnjacima koji imaju određenja znanja u određenoj oblasti. Na taj način studentima se pruža mogućnost da znanje stečeno tokom studija nadograde tim vidom neformalnog obrazovanja, koje je itekako neophodno za dalji razvoj inovativnih ideja i pokretanje startapa, a krajnji cilj je da ti startapi prerastu u ozbiljan biznis.

Mašinski fakulet je jedna od 14 naučno-istraživačkih organizacija u Srbiji, koje su dobile sredstva za finansiranje projekta Inovacionog inkubatora. Projekat će se realizovati u narednih godinu dana, što će fakultetu svakako omogućiti da stvori dodatne kapacitete za podsticaj inovativne delatnosti i razvoj preduzetničkog duha kod zaposlenih i studenata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!