MEDICINSKI FAKULTET OBELEŽIO 103. ROĐENDAN: Stub razvoja medicine i nauke

Lj.B.

08. 12. 2023. u 15:29

MEDICINSKI fakultet u Beogradu obeležio je 103. rođendan, a ministarka prosvete prof. dr Slavica Đukić Dejanović rekla je na svečanosti da ova obrazovna institucija svojom bogatom istorijom, ali i impozantnim naučnim rezultatima predstavlja jedan od stubova razvoja medicine, medicinske edukacije i istraživanja, kao i akademskog života u Srbiji.

МЕДИЦИНСКИ ФАКУЛТЕТ ОБЕЛЕЖИО 103. РОЂЕНДАН: Стуб развоја медицине и науке

Foto M. Anđela

Ona je rekla da je od svog osnivanja pa sve do danas, ova ustanova uspela da  održi koncept savremenog istraživačkog fakulteta i visoku evropsku reputaciju.

- Ovako dugo – 103 godine može da traje samo nešto što vredi, nešto što se stalno nadograđuje i unapređuje, menja i prilagođava novim vremenima - istakla je ministarka.

Ona je rekla da o kvalitetu obrazovanja koji ova visokoškolska ustanova pruža govori i veliko interesovanje studenata baš za upis na Medicinski u Beogradu.

 -Verujem da ćete nastaviti da studentima usađujete, ne samo potrebno znanje iz medicinskih nauka, već i prave vrednosti, da ćete nastaviti da kod njih podstičete ljubav prema profesiji koja je jedna od najhumanijih - poručila je ministarka koja i sama bila student ove visokoškolske ustanove.

Đukić Dejanović je naglasila da je Ministarstvo prosvete zahvalno profesorima i studentima Medicinskog fakulteta zbog izuzetnog doprinosa u promovisanju vrednosti savremene medicinske nauke.

-Zato je naš zajednički cilj da Medicinski fakultet i ubuduće ostane vodeća institucija evropske univerzitetske slike i da stvorimo povoljan akademski ambijent za obrazovanje novih generacija mladih ljudi posvećenih medicini i njenim dostignućima - navela je ona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SLAVIMO VELIKU SREDU: Šta ne sme da se radi i KO DANAS FARBA jaja