STRAHINJA DRUGI U SVETU: Veliki uspeh na takmičenju iz engleskog jezika održanom u Šangaju

B.B.

17. 10. 2023. u 22:57

UČENIK trećeg razreda Treće beogradske gimnazije Strahinja Trivković, osvojio je drugo mesto na svetskom takmičenju Pojas i put "21st Century Cup" iz engleskog jezika koje je održano u Šangaju od 10. do 14. oktobra.

СТРАХИЊА ДРУГИ У СВЕТУ: Велики успех на такмичењу из енглеског језика одржаном у Шангају

Foto: Akademija umetnosti Novi Sad

 U konkurenciji od 30 učesnika studenata, Strahinja je pobedio kao najmlađi takmičar i to kao srednjoškolac.

Takmičenje je okupilo ukupno predstavnike iz 60 država, a u velikom finalu učestvovalo je njih 30. Takmičari su prezentovali rad na temu "Artificial intelligence, a blessing or a curse?". Namenjeno je ljubiteljima javnog nastupa širom sveta koje je 1996. godine inicirala Čajna dejli.

Strahinja je bio najmlađi takmičar, a kako kaže u konkurenciji je bio sa studentima, ali je bez obzira na razliku u godinama uspeo da izbori drugo mesto.

- Ovo takmičenje, i sam put je nešto što ću pamtiti zauvek. Budući da sam putovao sam na drugi kraj sveta, i nazad, smatram da sam dobio veliko iskustvo i samopouzdanje. Boravak u Kini je bio neverovatan – rekao je Strahinja. - Kina mi se kao država veoma svidela, ljudi, kultura, tradicija, umetnost, hrana i mnogo toga. Stvorio sam sjajna prijateljstva sa mladim ljudima, kako iz Kine, tako i iz svih krajeva sveta, sa kojima sam proveo divne trenutke na samom takmičenju i sa kojima ću ostati u kontaktu. Učestvovao sam u velikoj razmeni kultura i životnih priča zajedno sa drugim takmičarima, organizatorima, volonterima i studentima iz Kine koji su tu boravili.

Nacionalno takmičenje organizovano je u septembru ove godine po treći put u organizaciji Akademije umetnosti Novi Sad, a u saradnji sa partnerima iz Kine. Prošlogodišnji takmičar Aleksa Radojčić, student Pravnog fakuleta u Beogradu osvojio je četvrto mesto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)