ROK ISTIČE SUTRA U PONOĆ: Plaćena praksa za studente završnih goodina UB u javnim preduzećima

B.B.

30. 06. 2023. u 16:00

ROK za prijavljivanje studenata završne godine osnovnih i master studija Univerziteta u Beogradu za obavljanje letnje studentske prakse u preduzećima i ustanovama u nadležnosti Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukrture ističe sutra u ponoć.

РОК ИСТИЧЕ СУТРА У ПОНОЋ: Плаћена пракса за студенте завршних гоодина УБ у јавним предузећима

Foto Tanjug

Praksa će trajati od 10. jula do 6. oktobra, uz obezbeđenu novčanu nadoknadu za studente i neposredno određenog mentora iz reda zaposlenih.

Preduzeća i ustanove u nadležnosti Ministarstva su kako se navodi, Srbija Kargo, Saobraćajni institut CIP, Direkcija za železnice, Institut za puteve, KORIDORI SRBIJE, Kontrola letenja Srbije i Crne Gore SMATSA, Putevi Srbije, Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije, Direkcija za vodne puteve, Er Srbija kao i Infrastruktura železnice Srbije.

Detaljne informacije i opisi pozicija nalaze se na sajtu Centra za razvoj karijere Univerziteta u Beogradu gde se obavlja i prijavljivanje zainteresovanih kandidata.

Program prakse realizuje se na osnovu Protokola o saradnji potpisanog između Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Univerziteta u Beogradu u oblasti organizovanja i realizovanja stručne prakse studenata u Ministarstvu, organima u sastavu Ministarstva, javnim preduzećima i javnim agencijama koje obavljaju delatnosti iz delokruga rada Ministarstva, kako bi što više studenata steklo praktična znanja i veštine i relevantno radno iskustvo tokom studija.

U prvom ciklusu studenti su imali priliku da obavljaju praksu u različitim sektorima Ministarstva, dok je za drugi ciklus otvoreno ukupno 136 mesta za studente u javnim preduzećima i ustanovama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)