Izdavačka kuća Klett dobitnik nacionalne nagrade „Đorđe Vajfert“

Promo

16. 05. 2023. u 17:47

IZDAVAČKA kuća Klett dobitnik je ovogodišnje Nacionalne nagrade za društveno odgovorno poslovanje „Đorđe Vajfert“, koju tradicionalno dodeljuje Privredna komora Srbije.

Издавачка кућа Klett добитник националне награде „Ђорђе Вајферт“

Foto Dragan Kujundžić

U kategoriji srednjih preduzeća, Izdavačka kuća Klett osvojila je treće mesto i to za projekat Čitalački maraton, koji uspešno organizuje sedmi put zaredom. Realizacijom ovog projekta, Izdavačka kuća Klett svrstala se u kompanije koje se u svom poslovanju ističu po principima društvene odgovornosti i na etičan, transparentan i održiv način vode brigu o zaposlenima, njihovim porodicama, ekologiji i zajednici u kojoj posluju.

Društveno odgovorna akcija Čitalački maraton pokrenuta je 2017. godine sa ciljem da neguje ljubav prema čitanju, ali i afirmiše domaće autore da tinejdžerima ponude kvalitetnu pisanu reč, poštujući kulturu i tradiciju kroz obradu savremenih tema dopadljivih učenicima osnovnih škola.

Čitalački maraton, osim što razvija čitalačke navike i kompetencije učenika, podstiče i kognitivni razvoj, vršnjačku interakciju, ljubav prema čitanju, razvoj govornih veština, kritičko mišljenje i razvoj estetske osetljivosti.

Foto Promo

O tome koliko su nastavnici i učenici sa oduševljenjem prihvatili ovu aktivnost, najbolje govori činjenica da je dosad u osnovnim školama širom Srbije otvoreno više od 2.500 Čitalačkih klubova sa blizu 25.000 učenika, kojima je na poklon podeljeno oko 45.000 primeraka prvonagrađenih romana.

Važnost ove društveno-odgovorne akcije prepoznalo je i Ministarstvo prosvete, koje od samog početka pruža podršku Čitalačkom maratonu.

Nacionalnu nagradu za društveno odgovorno poslovanje Privredna komora Srbije dodeljuje od 2007. godine, sa ciljem da afirmiše vrednosti društveno odgovornog poslovanja i širenje svesti da nije dovoljno raditi samo u ekonomskim okvirima, već treba pažnju posvetiti i lokalnoj zajednici, zaštiti životne sredine, zadovoljstvu i bezbednosti zaposlenih, kao i socijalnim pitanjima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)