NAJVIŠE ZA BIOLOGIJU: Zaključena "lista želja" za treći test na maloj maturi

Lj. Begenišić

02. 02. 2023. u 11:09

ROK za promenu želje iz kog predmeta će učenici osmog razreda raditi reći test u okviru završnog ispita je završen. Najveće interesovanje budućih srednjoškolaca bilo je za polaganje testa iz biologije, a najmanji procenat učenika se opredelio za fiziku.

НАЈВИШЕ ЗА БИОЛОГИЈУ: Закључена листа жеља за трећи тест на малој матури

Gimnazije odnele prevagu nad srednjim stručnim školama / Foto P. Milošević

Prema rečima pomoćnika ministra prosvete za predškolsko i osnovno obrazovanje Milana Pašića, do decembra meseca je bilo prvo izjašnjavanje, a nakon toga su đaci osmog razreda imali mogućnost da od 23. do 27. januara provere da li je sve dobro uneto i da li je bilo nekih učenika koji nisu stigli da se izjasne u tom periodu.

- Nije bilo odstupanja. Bilo je povećanje u okviru hemije, geografije i istorije za nekih 100-150 učenika, došlo je malo do smanjenja kod hemije i fizike. Takođe, imamo i više od 80 učenika koji su se prijavili iz Republike Srpske - rekao je Pašić.

On je naglasio da je najveće interesovanje za biologiju i to 38 dosto učenika, 29 odsto za geografiju, 16 procenata iz istorije, devet odsto za hemiju, a najmanje interesovanje je za fiziku, za koju se izjasnilo osam odsto učenika.

Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja kreće u proceduru pripreme i štampanja testova i pakovanja.  Mali maturanti imaju dovoljno vremena da se pripremaju, a u martu nas očekuje probni završni ispit - 24. i 25. marta kada će proći celu proceduru. Većina škola je krenula u organizaciju pripremne nastave, na portalu eVežbaonica mogu vežbati, kao i na RtS planeti.

 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna