VIŠE CENE ZA IZDAVANJE DIPLOMA: Senat Univerziteta u Beogradu usvojo novi cenovnik

B.B.

27. 10. 2022. u 16:41

DIPLOMCI Univerziteta u Beogradu ubuduće će za izdavanje diplome osnovnih i master studija morati da plate 7.000 , umesto 5.000 dinara, odlučio je Savet našeg najstarijeg univerziteta.

ВИШЕ ЦЕНЕ ЗА ИЗДАВАЊЕ ДИПЛОМА: Сенат Универзитета у Београду усвојо нови ценовник

Foto: Ilustracija/Arhiva Novosti

Kako ističu nadležni na univerzitetu, cene nisu menjane 12 godina a poskupljenje, koje je posledica uvećanja cene štampanja diploma u Zavodu za izradu novčanica i kovanog novca za 50 odsto,  je odlagano  godinu i po dana. 

Senat je odlučio da od 13 centara, koliko Univerzitet ima, u skladu sa reorganizacijom, ostaju da rade četiri. Takoše, na zahtev Učiteljskog fakulteta, ukoliko Vlada usvoji predlog, taj fakultet će ubuduće nositi naziv Fakultet za obrazovanje učitelja i vaspitača, prenosi RTS.

Centri koji će i dalje raditi u sastavu Univerziteta u Beogradu su: Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata, Zajednički centar Japan-Srbija za promociju nauke i tehnologije, Frankofonski centar za univerzitetsku uspešnost i Računarski centar. Posao ukinutih devet centara obavljaće stručne službe Univerziteta.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini