OBELEŽILI 57. ROĐENDAN: Krajem maja biće završen dom učenika

B.B.

23. 03. 2022. u 15:12

KRAJEM maja trebalo bi da bude završen novi Dom učenika Poljoprivredne škole "Beograd" u Krnjači, najavio je Branko Ružić, ministar prosvete, prilikom posete ovoj obrazovnoj ustanovi koja dana obeležava 57. rođendan.

ОБЕЛЕЖИЛИ 57. РОЂЕНДАН: Крајем маја биће завршен дом ученика

foto:ministasrtvo prosvete

Čestitajući godišnjicu škole ministar je podsetio na dugu i bogatu istoriju škole.

- Stvarali ste sjajne poljoprivredne tehničare, rukovaoce poljoprivrednom mehanizacijom, tehničare hortikulture, cvećare, vrtlare, pekare, mesare, veterinarske i prehrambene tehničare - rekao je on. - Upravo iz želje da vas podržimo i imate bolje uslove za rad, završavamo radove na novoj zgradi Doma učenika koji će imati kapacitet od 111 mesta. Drago mi je da se radovi odvijaju po planu i očekujemo završetak radova krajem maja.

Ova investicija, ukupne vrednosti od skoro tri miliona evra, se realizuje u okviru Projekta "Obrazovanje za socijalnu inkluziju" Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, koji se finansira sredstvima Banke za razvoj Saveta Evrope (CEB). Cilj projekta je unapređenje kvaliteta učeničkog i studentskog standarda u Srbiji.

Prilikom posete školi ministar je obišao školsku ekonomiju, kao i Sajam učeničkih znanja. Učenici su predstavili, između ostalog, umetnost aranžiranja cveća, pekarske proizvode iz školske radionice, kao i niz projektnih i preduzetničkih aktivnosti.

Nakon razgovora sa učenicima, Ružić je izrazio zadovoljstvo što škola ne predstavlja samo mesto gde se uči, već i mesto gde se stiču prave vrednosti i nove veštine i otkrivaju potencijali.

- Naš nastavni i nenastavni kadar je sjajan. Obilazeći škole širom Srbije uvek sretnem vedre i požrtvovane ljude, apsolutno svesne poziva na koji su se odazvali. Takav je slučaj kad god dođem ovde kod vas - naveo je ministar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!