TRADICIONALNA IZLOŽBA GRAFIČKOG KOLEKTIVA: Maj, mesec "Velikog pečata"

M.A.K.

20. 05. 2021. u 17:25

TRADICIONALNO, na otvaranju Majske izložba grafike beogradskog kruga, 24. maja u podne, u Galeriji "Grafički kolektiv", biće proglašeni dobitnici nagrade "Veliki pečat".

ТРАДИЦИОНАЛНА ИЗЛОЖБА ГРАФИЧКОГ КОЛЕКТИВА: Мај, месец Великог печата

Grafički kolektiv

Prethodna, Majska izložba grafike, 2020. godine, održana u virtuelnom formatu, i imala je međunarodni karakter. Na njoj su učestvovala 172 autora. Ove godine se prvi put održava u  novom galerijskom prostoru u ulici Dragoslava Jovanovića 11 (u postojećem izgledu, pandemijska kriza uslovila je malo prolongiranje adaptacije). Reč je o jednom od najstarijih godišnjih pregleda savremene grafičke produkcije, koji traje od 1952. godine. Pored laureata "Velikog pečata", nosioci ove izložbe su autori srednje i mlađe generacije koji se sa novom stvaralačkom energijom pozicioniraju na  umetničkoj sceni. Ovogodišnju  selekciju čine radove 111 umetnika iz Srbije i regiona, a u žiriju za 58. nagradu "Veliki pečat" su Ljiljana Stojanović, grafičarka, laureat za 2019. godinu, Katarina Mitrović, istoričarka umetnosti i Zoran Todović, vizuelni umetnik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)