I BAJKE NAS UČE ŽIVOTU: U susret premijeri „Ivice i Marice“ u Pozorištu lutaka „Pinokio“

V.V.S.

07. 04. 2021. u 15:53

И БАЈКЕ НАС УЧЕ ЖИВОТУ: У сусрет премијери „Ивице и Марице“ у Позоришту лутака „Пинокио“

Pozorište lutaka „Pinokio“

PO motivima bajke Braće Grim, nastala je predstava „Ivica i Marica“ ( u režiji Isidore Goncić) čije je premijerno izvođenje u četvrtak, 8.aprila, u Pozorištu lutaka „Pinokio“.

- Ivica i Marica nisu sami. Ni kada su izgubljeni u začaranoj šumi, ni kada su zatočeni, prevareni, začarani i zbunjeni. Oni uvek imaju jedan drugoga i čitav svet pod svojim nogama. Svet koji će pobediti. Svet u kome će posle duge i teške noći i mraka ugledati svetlo – kaže rediteljka Isidora Goncić. - Čitajući i gledajući bajke mi rastemo. Otvaramo oči, suočavamo se sa strašnim, najstrašnijim stvarima i pojavama, ali i sa onim najlepšim . Otkrivamo svet u njegovoj surovosti, strahoti, ali i u svoj njegovoj veličini i lepoti. Suočavajući se sa svim preprekama i teškoćama, oni pokušavaju, uče i uspevaju da ih savladaju, ma kako strašne i nesavladive one bile. A sa njima rastemo i mi. Učimo i mi. Verujemo i mi. I uspevamo i mi. Jer, zajedno sa svim likovima bajki i mi živimo srećno do kraja života.

Izrada scenografije i lutaka uradili su Zorana Milošaković-Tasić i Vesna Balać,a izradu kostima Vesna Balać, dok je izrada obuće bila zadatak za Milana Stojkoića. Predstava je rađena u dramatzaciji Đorđa Kosića, kompozitor je Nemanja Mihajlović, a scenskim pokretom bavio se Mirko Knežević.

Uloge tumače Lako Nikolić, Dragana Vasić, Biljana Mihajlović, Anita Stojadinović, Nela Nikolić, Jovan Popović, Aleksadra Ristić i LJubomir Ristić.

Prva repriza na repertoaru je 11.aprila.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

buki

08.04.2021. 13:01

Naravno da su bajke neophodne za pravilan odgoj dece, jer su u njima dobro i zlo jasno razdvojeni. Zato su Zapadni satanisti počeli da ih zakonom zabranjuju, kako bi mogli da čine zlo pod plaštom dobra i njihove lažne demokratije. Rade na tome da deca ne izgrade jasne moralne kodekse, kako bi kasnije mogli da im prodaju svoje nakaradne, šizofrene i bolesne ^istine^.