PRAIZVEDBA DRAME “64”: Na sceni Ateljea 212, komad Tene Štivičić u režiji Alise Stojanović

V.V.S.

22. 01. 2021. u 17:34

POSLE internacionalno uspeha drame "Tri zime" ( prvi put postavljene u National Theatre u Londonu i ovenčane najprestižnijom svetskom nagradom za dramske autorke na području engleskog jezika "Susan Smith Blackburn") , Atelje 212 postavlja praizvedbu nove drame autorke Tene Štivičić "64", u režiji Alise Stojanović.

ПРАИЗВЕДБА  ДРАМЕ “64”: На сцени Атељеа 212,  комад Тене Штивичић  у режији Алисе Стојановић

Foto: Anđa Brstina

U drami "64" Tena Štivičić razotkriva intimu savremenog bračnog para koji se lomi pod teretom očekivanja: sopstvenih, izneverenih, međusobnih i onih koje im nameće društvo. 

Na pragu četrdesetih, Eva i Danijel trebalo bi da su situirani, stabilni i ostvareni, konačno spremni da zasnuju porodicu. Ali, nagrizaju ih emotivne i egzistencijalne nesigurnosti. Činjenica da moraju da se upuste u proces vantelesne oplodnje, primoraće ih da preispitaju i svoju vezu kao i sopstvena uverenja.

Igraju u predstavi Hana Selimović, Bojan Žirović, Jelena Đokić, Vladica Milosavljević, Branislav Zeremski, Ivan Jevtović, Vladislav Mihailovići Denis Murić.

Scenograf je Darko Nedeljković, kostimografkinja JelisavetaTatić-Čuturilo, a kompozitor Ivan Brkljačić. Premijera predstave “64” planirana je za april 2021.godine, ukoliko epidemiološka situacija bude povoljna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest