ZASTRAŠUJUĆA ISTORIJA CENZURE: Vukićević ovenčan nagradom "Dejan Medaković"

A. P.

21. 12. 2020. u 08:10

ŽIRI nagrade "Dejan Medaković" za 2020. godinu doneo je jednoglasnu odluku da ovo priznanje dodeli Dejanu Vukićeviću za knjigu "NON IMPRIMATUR ili cenzura u bibliotekarstvu i izdavaštvu" (Biblioteka "Vlada Aksentijević", Obrenovac; Biblioteka "Dimitrije Tucović", Lazarevac).

ЗАСТРАШУЈУЋА ИСТОРИЈА ЦЕНЗУРЕ: Вукићевић овенчан наградом Дејан Медаковић

Foto rivatna arhiva

- Dejan Vukićević je napisao pitku, uzbudljivu, duhovitu i zastrašujuću knjigu o istoriji cenzure od postanka čovečanstva do danas, u svim njenim pojavnim oblicima - navodi se, pored ostalog, u obrazloženju žirija i dodaje da će nagrada Vukićeviću biti svečano uručena 10. januara na Dan izdavačke kuće "Prometej".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)